Author Topic: Mach4 Printer Port Discussions  (Read 849956 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ART

  • Administrator
  • *
  • Posts: 1,691
  • Tough as soggy paper.
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #810 on: August 31, 2015, 10:13:06 PM »
The license issue is really pinging my memory though, make sure its not just the license in latest version..

Art

Offline cnctom

  • Active Member
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #811 on: September 01, 2015, 10:39:56 AM »
Art

I know I reinstalled the Darwin licence but i guess I don't remember if it took Ill reinstall the newest mach4 and check.


Thanks

Tom

Offline cnctom

  • Active Member
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #812 on: September 05, 2015, 08:03:44 AM »
Guys
I'm sorry for the delay but I have to finish a couple of awards for a friend. After that I'll reinstall the newest mach4 and move forward. I had them resend me the Darwin license to me so that will be the next thing I try.

Thanks for your time.

Offline ART

  • Administrator
  • *
  • Posts: 1,691
  • Tough as soggy paper.
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #813 on: September 05, 2015, 08:11:26 AM »
No problem Tom,

  I monitor this thread so whenever you get testing, I should be here to help. I will be away Oct 1 for a couple weeks
, but will answer when I get back should you be testing then.

Art

Offline sascha_039

  • Active Member
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #814 on: September 07, 2015, 08:20:35 AM »
Dear Art, sascha once again.

I'm getting the "Darwin Buffer Error - Motions  out of Bounds" error, when i click enable.
What i did:
Removed the old Mach4 installation
Installed the version 4.2.0.2673 Mach 4 Version, and it's licensed with a new ID
Installed the version Darwin Setup V2 2611, and under System Information i can see it's licensed
Installed the VCRedistX86  for vs2013.
But under System Information i can see only a Version of "1.2472" of the Darwin Plugin.

Can you help me with my error?
When i switch off my controller card and click then "Enable" the error is gone? WTF?
Thank you
Sascha

Offline ART

  • Administrator
  • *
  • Posts: 1,691
  • Tough as soggy paper.
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #815 on: September 07, 2015, 08:59:08 AM »
Sasha:

 That error should only come out if the speed is wriong, it happens only if the driver tries to go faster than it can, so if its set to 30K, if it tries to go 31K..

Are your pulse settings agreeing with your max velocities?

Art

Offline sascha_039

  • Active Member
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #816 on: September 07, 2015, 09:17:42 AM »
Art:
I have a motor with 800 steps per mm
a Velocitiy of 1000 units/min
so it is about 13khz
i've set my pulse setting to 24khz

That should be ok?

Offline sascha_039

  • Active Member
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #817 on: September 07, 2015, 10:00:57 AM »
The funny thing is, i started a backup mach4 version.
Mach4.0.1.2461
Darwin 1.2178
25 khz
Motor 0 > 800Steps/Unit >Velocity 1800 ->acceleration 250
Motor 1 > 800Steps/Unit >Velocity 1400 ->acceleration 100
Motor 2 > 133.33Steps/Unit >Velocity 400 ->acceleration 20

And there is no problem with the darwin??

Offline ART

  • Administrator
  • *
  • Posts: 1,691
  • Tough as soggy paper.
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #818 on: September 07, 2015, 10:13:05 AM »
so 2178 is working ok,  "1.2472" of the Darwin Plugin is not?  Try the attached file, any difference?

Art
 

Offline sascha_039

  • Active Member
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #819 on: September 07, 2015, 10:19:14 AM »
Yes so it is. 2178 working 2472 not
No difference. Can see the version 2646 in the plugin overview but same issue..