Hello Guest it is August 20, 2019, 01:06:32 PM

Author Topic: Mach4 Printer Port Discussions  (Read 886602 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dude1

*
  •  1,253 1,253
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #770 on: June 01, 2015, 10:48:25 PM »
click on M4 to start it and gearrotic no start comes up with the send error report thing. if I put in a new version of Darwin on M4 2136 it crashes M4

version 2461 and 2472 just wont start come`s up with the send error report thing what`s the default window`s error thing that has diagnose, cancel, send error report

Offline ART

*
  • *
  •  1,696 1,696
  • Tough as soggy paper.
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #771 on: June 02, 2015, 07:04:07 AM »
Daniel:

 Sorry, Im not understanding this.

>>click on M4 to start it and gearrotic no start comes up

   Gearotic and M4 are not connected, how does clicking on M4 start gearotic? None of the Darwin plugins has a "Send report"
system in it? Im not sure exactly what your seeing...

Art

Offline dude1

*
  •  1,253 1,253
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #772 on: June 02, 2015, 06:22:20 PM »
I try and do a screen shot of what the error thing is

so what happens is I click on M4 to start it it crashes, there is a error or a dependency missing of my computer that is need when everything got changed to vs2013 I have tried wxMACH it just wont start ever.

gearrotic does the same thing it just wont start, I put gearrotic on as last time this happened gearrotic had what was needed it does not this time.

I have down load some vs2013 stuff to see if it helps if it does not I will just install vs2013

Offline dude1

*
  •  1,253 1,253
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #773 on: June 02, 2015, 06:47:41 PM »
this is what comes up

Offline ART

*
  • *
  •  1,696 1,696
  • Tough as soggy paper.
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #774 on: June 02, 2015, 09:12:09 PM »
Hmm, all you should need it the vs2013 runtimes, but if not you should just get an error that the plugin wont load.
Does wxMach fail if you clear the plugins folder?

Art
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #775 on: June 03, 2015, 12:05:06 PM »
Hello Art

The  step direction spindle forgotten frequency bug is still alive and well. I have to go into Darwin and set a frequency value of at least 1 and when I start Mach 4. Then my step/Dir spindle will turn. If I do a M3 S0 in MDI and then do a M3 S1000 I get no spindle rotation. Fix is to disable Mach 4 go into Darwin and set a value of 0 to at least 1. Same holds true for  a Mach 4 exit . I have to keep resetting a frequency value of at least 1 each time. It has been this way for a long time and I didn't want to say anything because Mach 4 is still in being beta tested. I think since we are more than a year since Mach 4 was released for testing its time to kill this bug. Thanks. Eric.




Offline ART

*
  • *
  •  1,696 1,696
  • Tough as soggy paper.
    • View Profile
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #776 on: June 03, 2015, 12:16:56 PM »
Eric:

 Thanks, I wast aware this bug existed. I will attempt to kill it this week.

Art
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #777 on: June 03, 2015, 01:56:09 PM »
Art

Narrowed it down to when Mach 4 starts when the enabled button is pushed the frequency goes to 0 in Darwin. I check the frequency before enable pushed and the frequency value was 142 for 1000 rpm from last Mach 4 exit. Push enable button MDI M3 S1000 no spindle rotation. Disable Mach 4 and check Darwin and ferq. back to 0. Set value to 1 or more and everything is OK again unless you do M3 S0 then have to go back to Darwin and set freq to 1 of more. Hope this helps narrow it down a little for you. P.S. There was a similar bug like this last year in the early development versions but it was fixed and then resurfaced as more and more updates were being released.

Eric 
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #778 on: June 03, 2015, 02:08:47 PM »
Art

I will refer you to Reply #339 on: August 16, 2014, 09:20:23 PM in this topic.

Eric
Re: Mach4 Printer Port Discussions
« Reply #779 on: June 11, 2015, 09:09:28 AM »

View Profile Email Personal Message (Online)
 
 
Mach4 seems to lose connection to darwin

« on: June 11, 2015, 05:46:21 AM »
Reply with quote 


Hi to all,

I have a problem with Mach4 and Darwin- after a random time (5~10 Minutes) Mach4 don't react on any external inputs of my Darwin interface.
I thought that the input script is not longer executed- so then I tried to start a job with the Mach4-Buttons on the screen.
I see the state toggling to "StartCycle" but nothing happens, too.

Some days ago I saw inside a job that Mach4 stops working. No Message, no error -
It stuck in the middle of the G-code. I tried disabling, re-enabling, reset the job- no chance!
The spindle was already running. But no further movements.
A restart of Mach4 solves this state.

I opened the Darwin interface setup- there I can see that Darwin is detecting input changes in the "error state"- but It seems that Mach4 loses the connection or control.
Any Idea? I attached the log when I try to start a job in case that mach4 stuck.

For information: In the error state there are no longer input changes written in the log and no further reaction of the regarding input LEDs in the Mach4 diag screen- only in the darwin setup itself.
For getting the error state I have only to wait - Machine on - working. Then I go for drinking a coffee - when I come back: Machine stuck  Shocked

Regards and thanks!
Sebastian