Hello Guest it is October 22, 2019, 12:29:15 AM

Author Topic: Mach 4 Bug Reports  (Read 360568 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,955 7,955
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #200 on: July 13, 2014, 12:38:24 PM »
Steve,

I notice that M3 / M5 doesn't work, is this deliberately disabled at this time ?

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.

Offline smurph

*
  • *
  •  1,138 1,138
  • "That there... that's an RV."
    • View Profile
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #201 on: July 13, 2014, 12:58:25 PM »
No.  If there are macro scripts for those M codes, then they are run instead of the stock actions.  So if you have the "example" scripts, all it will do is print "Spindle Clockwise", etc... in the message area.

The stock action is to use the spindle delays in the config and turn the signals on/off.  If you want more control, write a M3/M5 script.  For instance, my VFD can tell me if it is at speed or at zero.  I can then make the M3/M4/M5 scripts wait on the speed or make sure the spindle is stopped before moving on.

Steve

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,955 7,955
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #202 on: July 13, 2014, 01:24:06 PM »
Thanks Steve, I understand what has been done now  ;)

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #203 on: July 13, 2014, 02:17:55 PM »
Steve
 (1) The next step is to put a switch in the Mach 4 config to disable the advanced tool path.  Then you guys can have a Mach 3 like tool path.

 (2) Yes, try bumping the screen refresh rate up to like 75ms.  Or 100ms (which was what Mach 3 was).

When will the first one be done?
How do you do the 2nd?

Graham

Offline smurph

*
  • *
  •  1,138 1,138
  • "That there... that's an RV."
    • View Profile
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #204 on: July 14, 2014, 02:00:22 AM »
1) In the next build.  Maybe by Tues.  But don't hold me to it!  :)
2) Edit the screen.  Then click on the top element in the tree.  You will see the refresh interval at 50ms.  There are two intervals there.  Refresh and PLC.  Leave PLC alone unless you are on a really super slow machine.  
Steve
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #205 on: July 14, 2014, 03:10:23 PM »
Steve
Changing the refresh rate did mot to change anything in the tool paths on my "new" computor or the loading on my "old" computor.

Ger21
Loading an NC program on my "new" computor does not make the toolpath appear in the MDI or Toolpath window.
As I can't load the program on my "old" computor past connecting toolpaths I cant't load a program.

Roll on Tuesday

Graham

Offline ger21

*
  • *
  •  6,288 6,288
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #206 on: July 14, 2014, 03:32:56 PM »
When it says "connecting toolpaths" try clicking on the file menu, and load g-code. I can do it on mine, with the "connecting toolpaths" message displayed. This is on my old XP machine as well.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #207 on: July 14, 2014, 03:36:24 PM »
Ger21
Thanks for your tip.
Will try that tomorrow before I start a long program in Mach3.
Graham

Offline smurph

*
  • *
  •  1,138 1,138
  • "That there... that's an RV."
    • View Profile
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #208 on: July 15, 2014, 12:53:12 AM »
Build 1900 will have the tool path switch.  I released it to the web gods for distribution.  Look for it mid morning.
Re: Mach 4 Bug Reports
« Reply #209 on: July 15, 2014, 03:42:09 AM »
Goodmorning Ger21
On my old XP computor
Click on Mach 4 mill
Load screen elements
Connecting toolpath
Click on file (which is greyed out)
Still loading toolpaths but now wihout file button
Mach 4 not responding at top of screen
Close program by clicking on Mach4 button tp l/h
End

No luck but thanks very much

next to try is version 1900 just released

Graham