Author Topic: NFS Turn Wizard  (Read 220658 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,774
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #30 on: November 12, 2011, 07:42:42 AM »
Dave,
 sorry no vid yet as there are a few issues

Ron
 Either I am misunderstanding or its wrong, I thought the safe position on Tool page would be for the toolchange to happen but it actually does the change first then moves to that position which is not good.

Also on Boring page and possibly others if you enter negative values (I am using the front post for boring thus neg values as rear is default turret with pos X values) then say you want to bore from 25mm out to 30 I would enter X Start as -25 and X End as -30 but the wizard sees this as an error stating X Start (actually says Xatart)  can not be greater than X End. I can see why it would think that but its wrong :)


Hood

Offline Ron Ginger

  • Active Member
  • Posts: 921
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #31 on: November 12, 2011, 08:30:23 AM »
You are correct on the tool change, I  will fix that.

Ive got to think about the negative values. Ive got to fix the DROs that wont allow negative values, I guess I better make all of them allow negative.

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,774
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #32 on: November 12, 2011, 08:42:56 AM »
I changed the DROs on my screenset so that allowed me to enter neg values, also changed the format for the tool number DRO to T%04.0f
Hood

Offline Ron Ginger

  • Active Member
  • Posts: 921
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #33 on: November 12, 2011, 11:40:18 AM »
V.004 is now up. Fixed DROs, tool change to do safe move before tool change and edit button works on Run screen

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,774
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #34 on: November 12, 2011, 12:14:13 PM »
Will test it out tomorrow if I make it to the workshop.
Hood

Offline andrey@essexjewelers.com

  • Holding
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #35 on: November 12, 2011, 03:02:38 PM »
V.004 is now up. Fixed DROs, tool change to do safe move before tool change and edit button works on Run screen

Ron,
Silly question, but where exactly did you post V.004?

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,774
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #36 on: November 12, 2011, 03:04:54 PM »
In the first post.
Hood

Offline Dale gribble

  • Active Member
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #37 on: November 12, 2011, 06:40:59 PM »
Hi Ron,

I've had a play with the wizards on my lathe instead of simulating them on my laptop and have found a few things.

I had to hide the task bar to be able to see the do it and post it buttons, my max screen res is 1024 x 768. I also noticed there is no g01 code in the peck and retract drill cycle, I manually added G01 every other line and could not enter a negative number in Zend.

Excellent work so far

Regards

Dale

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,774
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #38 on: November 13, 2011, 04:27:50 AM »
Dale I mentioned the oversize screen to Ron as well, the way to get round it at the moment is to use Auto Enlarge option on Machs General Config page but personally I would prefer the screenset for the wizard to be slightly resized to fit properly.
Hood

Offline Dale gribble

  • Active Member
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: NFS Turn Wizard
« Reply #39 on: November 13, 2011, 06:59:10 AM »
Hi Hood,

Thanks for the help I did try auto enlarge (I'd seen your previous post) but due to having a custom screen set it messed it all up.

Regards

Dale