Hello Guest it is September 19, 2019, 02:36:59 PM

Author Topic: Problems threading on the lathe  (Read 330174 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Problems threading on the lathe
« Reply #10 on: September 12, 2008, 07:34:06 PM »
I was just hoping to use the original encoder as its already mounted , the disk I need to make would have to be 11" in diam to , may still do it in the morning as I need to thread a part that just wont eaisly fit in my other lathes
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #11 on: September 12, 2008, 07:45:58 PM »
Then again, as suggested earlier, you may get by temporarily by reducing the spindle RPM to 50% or less just for the threading.....or even more. It may get you over the hump.
RC
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #12 on: September 12, 2008, 08:55:32 PM »
I have tried threading in 50 rpm increments from 50 rpm to 1000, same problem
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #13 on: September 12, 2008, 09:02:22 PM »
Maybe going the "Reflective Sticker and Sensor" route would be easier than the slotted disc if the SS is soon coming into play.
RC
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #14 on: September 15, 2008, 10:30:49 PM »
you still doing the motorcross thing? i called you abouy some property for sale down there about 2 years ago did you ever sell it?

alex
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #15 on: September 16, 2008, 09:34:18 AM »
Hi Alex , we sold everything inland , my wife decided we would keep the house on the river. Havent been there in over a year . Hopefully the real estate market will come around and we will put it back on the market. Havent had much time for trail riding in the past year , busy in the shop .
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #16 on: September 16, 2008, 08:52:17 PM »
Hey RT,
Looks like from the other topic you got the index to work.
What was the culprit ?
Jut curious........and curious why I'm so curious. Jeeshhh
RC
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #17 on: September 16, 2008, 09:28:50 PM »
I havent gotten it to work 100% but I read your post on your threading tolerances increasing drasticly with the upgrade to .008 , loaded the latest development version and its doing much better. I decided to thread the 400+ tubes I need on the other lathe and get back to this one when I can get another smooth stepper.   I really need to get this one threading as it has a 3" hole thru the spindle, 30hp spindle motor , 12 station tool changer etc etc.

I sent the fellow at warp 9 an email this past weekend but havent heard anything back. I was hoping to get one in hand before the week ends , plenty of other stuff to do in the meantime.
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #18 on: September 16, 2008, 09:39:30 PM »
I hope it's all patched up in the next release. Looking for a new lockdown soon, if I'm following the other forum correctly.
Keep up the good work,
thanks,
RC
Re: Problems threading on the lathe
« Reply #19 on: September 22, 2008, 08:52:56 PM »
Still waiting to here back from Warp9 on getting a smooth stepper for this project