Hello Guest it is September 20, 2019, 12:03:28 AM

Author Topic: JY5300 AND JY800W AND MACH3  (Read 26278 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #70 on: May 09, 2013, 07:04:41 AM »
Please read what people tell you, Mach does not give a $hit what windows calls it, it is just the address Mach needs.
Bios will make no difference, it is a PCI card.

Hood

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,907 7,907
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #71 on: May 09, 2013, 07:45:37 AM »
Ugotit,

I am sorry, but I just can’t help smiling at all this.

I am assuming you are serious here and that this is not just a wind-up but you are over-complicating every issue without reading and taking-in the sound advice that others, especially Mr Hood, have been giving you.

The Mach manual clearly (in my opinion) details the Port and Pins set-up, perhaps you could print out the relevant parts (Section 5) and follow the instructions just one step at a time http://www.machsupport.com/docs/Mach3Mill_1.84.pdf. This may save you a lot of time and frustration. If you just keep going round and round in circles like this then you may never get your machine working from your PC.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #72 on: May 09, 2013, 01:15:27 PM »
First thank you or all the input and help.
Sorry to get to the point
==================================
Second are all of you computer tech's Mr HOOD Especial
================================
Have you built worked on computer since DOS 3  PC 286
I have and run every piece of software out there starting
win 3.0 every NT and everything up to and out there up to today.
================================
I have read and listened and followed all of you but unless you have
the computer, operating system software in front of you you are all Guessing .
==========================================
So I thank you all again from the HEART for trying to help.
=============================================
MACH IS GOOD it is not MACH
It's Mr Gates and the rich conglomerate's  that are trying to take over the world.
No organized just putting stuff out for sale and you have to fend for your self.

Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #73 on: May 09, 2013, 01:38:06 PM »
Have you ever read this ? ? ? ?

http://www.mib-tech.com/mach3_setup.html

ECP mode and all ?

Not clear from your previous posts that you have ... or not.

Maybe you know too much about computers because it seems you are overlooking the obvious.
Good luck. Hope you'll be gettin' it soon.
Russ
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #74 on: May 09, 2013, 01:50:48 PM »
Yes I have read that. Thank you
Seriously THANK YOU
======================
Again the problem is Mr Gate's
Software and peripheral programers,
No standards and the so called PLUG AND PLAY
=================================
In short I have found the problem, solved it and my machine runs.
Now I have to learn Mach and the ins and out's
======================================
You can never know enough about computer unless your
one of the ZOMBIES running around with your finger on an IPAD
and think you are god. SAD
Sorry to be sort of negative here but the world is F - - k -D
No one thinks anymore they are waiting for the chip in there wrist as I speak
Obama is trying to implement so I have been told. YAHOO
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #75 on: May 09, 2013, 01:55:26 PM »

=================================
In short I have found the problem, solved it and my machine runs.
Now I have to learn Mach and the ins and out's
======================================
 

YIPPIEEEEEEEEE ! !  !  :) :) :)
Would you be so kind as to tell us what the problem was and what you did to fix it ? ? ? ..... Please ?  :)

Thanks,
Russ
 :)
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #76 on: May 09, 2013, 01:57:08 PM »
Yes but first this
I'm on your side and we all have to stick together with out EGOS

I'm not joking about the chip.
==========================================

http://www.greaterthings.com/News/Chip_Implants/index.html

========================================
Sorry if this is off the topic but in a way it is not
Tech know-logy to rule the world.
================================
Don't forget I'm on your side just passing on info
Thank you

Offline budman68

*
  • *
  •  2,360 2,360
    • View Profile
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #77 on: May 09, 2013, 02:16:59 PM »
ugotit33 please answer Russ( Overloaded) question so others can be helped following this thread.

Quote
YIPPIEEEEEEEEE ! !  !   
Would you be so kind as to tell us what the problem was and what you did to fix it ? ? ? ..... Please ? 

Thanks,
Russ
 

Dave
----------------------------------------------------------------------
Just because I'm a Global Moderator, don't assume that I know anything !

Dave->    ;)

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #78 on: May 09, 2013, 02:18:32 PM »
Afraid I think the guy has just been having fun or he has just lost the plot all together.
Hood
Re: JY5300 AND JY800W AND MACH3
« Reply #79 on: May 09, 2013, 02:23:03 PM »
I'm not sure if this comment was for me Mr Hood but if it was get a life you are out of line
=======================================
OK U asked for it brother Budman68 for you
============
Mr hood said Mach does not care about LPT1 OR LPT2  just the address
Good advice = Key to make me think.
==============================
So MACH should list it as port address not LPT WHAT EVER NUMBER
Flaw # 1 suppose to be plug and play BS
==================================
Second NOT MANY run into the problem because they have a PCB
that has a parallel port on it. So they get LPT1 right off the bat LUCKY THEM
In this case you can read the address in device manager
Easy piece of cake.
============================
Third if you have to use a add in card Like I did PCI
Windows and the venders of the the WIN SOFTWARE AND HARDWARE, MOB
*********ED UP
You CAN NOT get an address with this card in the device manager.
It does not give you the option of resources
By the way I ran a lot of third party software to find the problem.
My software said LPT BUT may be an on board modem ( KEy right there) conflict already.
========================================================
My tip off was you need an LPT ADDRESS Thank you Mr Hood
Thank you to my third party software back in the days of win 3.11 for work groups.
Yea I Kept all the nifty short great programs.
Also at the command prompt you can run LPT1 ETC to see if you get a signal.
Took me back 20 years/
=======================================
So my last resort before upgrading the BIOS because in some Bios
on a particular board you can change the port but not on mine.
Was to return the PCI  which kept picking LPT1
Returning it for a refund, going to another computer store and buying a PCI E card.
PCI - E CARD
Goes in a different slot chances where it would pick another port and I could
read the resources in the device manager. Where I was able to get the addresses.
Now come the hard labor of learning MACH ETC.
THANK YOU TO ALL WHO HAVE GIVE IMPUT
CHEERS.
We are in this together