Hello Guest it is October 22, 2019, 03:37:21 PM

Author Topic: Computer problem after running mach3  (Read 25021 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Computer problem after running mach3
« Reply #90 on: August 21, 2011, 07:38:01 AM »
Seems more expensive for delivery than I have ever been but maybe not as its been a while since I bought PMDX BOBs. BTW PMDX stuff is top notch.
Hood

Offline newatcnc

*
  •  48 48
  • Alford, Scotland + Jurong Singapore
    • View Profile
Re: Computer problem after running mach3
« Reply #91 on: August 23, 2011, 11:30:59 AM »
Hi Hood
After contacting they gave me a delivery charge of 19USD so I am going to order PMDX parallel port.

Apparently the 60USD is a default PayPal thing and you have to contact them for an accurate delivery charge.

As this PCI board is properly spec'ed for the G540 am confident this will resolve outstanding issues.

Have recently read other threads concerning parallel ports I can appreciate why I have had some problems.

Cheres
Nigel

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Computer problem after running mach3
« Reply #92 on: August 23, 2011, 02:31:24 PM »
Thats more like it :)

Hood

Offline newatcnc

*
  •  48 48
  • Alford, Scotland + Jurong Singapore
    • View Profile
Re: Computer problem after running mach3
« Reply #93 on: October 09, 2011, 01:33:49 PM »
Hi Hood/Tweakie and everyone
I am back in Singapore so can continue with my cnc.

All systems go now :)

Just to recap, I was having problems with my PCI card as I could not configure it to EPP mode and windows was not doing so presumably because windows does not recognise the G540 driver. I had everything working with the charge pump disabled.

While in the USA I bought a PMDX-2PARPCI  card and have installed this, this worked immediately with the charge pump enabled. Works perfect.

I had also discovered that although my PC did not have a printer port there is a printerport connection on the mother board but my attempts to use it via a ribbon cable had failed. Well I bought a new ribbon cable and this now also works perfect, I set it to EPP mode via the bios.

So now I have more operational printer ports than I need! but I have learnt alot for my next cnc conversion/build.

It's been a saga and expensive learning curve.
1. If your pc does not have a printer port check your mother board before going down the PCI card route.
2. If you have to use a PCI card don't just buy a cheap EPP/ECP compatible PCI card unless you know you can configure it as appropriate, go to a speciallist cnc supplier for these types of products.


I also bought a Lava EPP only card as backup but have not tried this yet.

Thanks for your help guys, it's been a frustrating journey but you kept me going

Nigel

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Computer problem after running mach3
« Reply #94 on: October 09, 2011, 01:43:35 PM »
Glad you are up and running :)
Hood

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,956 7,956
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Computer problem after running mach3
« Reply #95 on: October 10, 2011, 01:43:24 AM »
Hi Nigel,

Good to hear that you have it all sorted.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.