Hello Guest it is May 09, 2021, 12:14:45 PM

Author Topic: No response from limit switches  (Read 12125 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: No response from limit switches
« Reply #30 on: April 26, 2013, 01:28:36 PM »
That is very strange indeed.
Can you please attach the xml as it is now and I will see if I can find the problem.
Hood
Re: No response from limit switches
« Reply #31 on: April 26, 2013, 02:29:57 PM »
Ok, this is it.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: No response from limit switches
« Reply #32 on: April 26, 2013, 05:21:29 PM »
Well it works fine here when I simulate things so I cant understand what is wrong for you.

Looking at your xml it would seem you have Normally Open switches and they are in parallel, is that correct?
Hood
Re: No response from limit switches
« Reply #33 on: April 26, 2013, 05:50:03 PM »
They were, but they are now nc and daisy chained.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: No response from limit switches
« Reply #34 on: April 26, 2013, 05:54:55 PM »
Something strange there then, I would expect them to be active High.
What is your limit switch? NC or NO?
Hood
Re: No response from limit switches
« Reply #35 on: April 26, 2013, 06:08:16 PM »
either, it depends how they are wired.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: No response from limit switches
« Reply #36 on: April 26, 2013, 06:09:58 PM »
Sorry meant E-Stop, not Limits ;D

Hood
Re: No response from limit switches
« Reply #37 on: April 26, 2013, 06:15:21 PM »
Honestly don't know, I would have to go and check. Too late now as I need to run an extension lead down to the garage for light etc. I will only be able to get back to it on Sunday.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: No response from limit switches
« Reply #38 on: April 26, 2013, 06:17:32 PM »
Ok no probs, just you have that active High so I would expect it to be normally closed. However if that is the case then your limits should also be active high unless that BOB does funny things to the signals :D
Hood
Re: No response from limit switches
« Reply #39 on: April 26, 2013, 06:18:46 PM »
I will let you know asap. Thanks for all your time.