Hello Guest it is November 20, 2019, 10:58:10 PM

Author Topic: Mach3 is not working  (Read 9112 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #10 on: March 03, 2008, 10:27:32 AM »
Can you attach your xml file and we can have a look and see if its a setting that is the problem. You will have to use the full reply form and use the additional options tab to attach it, you will also have to rename the file before you attach it, if you rename it something like PJ.xml the forum will accept it.
Hood

Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #11 on: March 04, 2008, 08:49:56 AM »
Dear Hood,

Please let me know the procedure to attach xml file, copy from and paste to for example.

Regards,
PJ.

Can you attach your xml file and we can have a look and see if its a setting that is the problem. You will have to use the full reply form and use the additional options tab to attach it, you will also have to rename the file before you attach it, if you rename it something like PJ.xml the forum will accept it.
Hood

Offline kak

*
  •  75 75
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #12 on: March 04, 2008, 12:57:00 PM »
In Mach3 the "input signals" can be hooked up to pins 10,11,12,13 and15.  You should use the same pins on your BOB.

Adam

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #13 on: March 04, 2008, 04:50:11 PM »
Hi, PJ

If you have a Standard Install of Mach you'll find the xml's in C:\Mach3 folder.

Find the Mach3Mill.xml, Make a copy of it and Re-Name the copy to a unique name,  PJ Mach3Mill.xml should work.

Use the "REPLY" Button then Attachment Option, "Browse" to C:\Mach3 and find the file, Double click on it and Post.

Hope this Helps, Chip



Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #14 on: March 05, 2008, 01:12:20 AM »
Thanks to Mr. Hood, Adam, Chip for helped.

Attached is Mach3 mill.xml file.

Please let me know if it can help.

Regards,
PJ.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #15 on: March 05, 2008, 05:23:56 PM »
PJ
 just looked at your xml, cant see anything wrong here and it seems to work fine with the driver installed. Can you try on another computer?
Hood

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #16 on: March 05, 2008, 06:34:11 PM »
Hi, PJ

Looked at your xml, There are no Pin's assigned in, Config, Motor Outputs.

May meed to re-download Mach3, Could not open he Config, Motor Tunning ether.

What ver of Mach are you running, Help, About will tell you.

Thanks, Chip

PS: Hood, I'm Going to send you s Glasses, Spec's, Chip

OK, So maybe I should Put on Mine HU !!, Chip
« Last Edit: March 05, 2008, 06:58:05 PM by Chip »

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #17 on: March 05, 2008, 06:44:16 PM »
Chip
he doesnt have any machine hooked, he is just trying to get the hang of the software, running code etc so wont need pins asigned, just needs axis enabled. Maybe you should look here www.specsavers.co.uk/cgi-bin/strudwick.sh/s?langid=1&pfmt=1&siteid=39&pname=home.html then go read the first few posts ;)
Hood
« Last Edit: March 05, 2008, 06:46:54 PM by Hood »

Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #18 on: March 06, 2008, 06:17:23 AM »
Dear Hood,

Thanks for your kind .xml checked. I was tried this Mach 2,3 with 6~9 desk top computer and only got blue screen for every sets until downloaded to HP notebook, Pentium M processor,1.73 Ghz, 760MB Ram.  No more blue screen but unluckily for it won't run with driver installed, but the Driver tested is O.K

I supposed it should be some way of trouble shooting and make it works or this software is not compatible with notebook?

Regards,
PJ.

PJ
 just looked at your xml, cant see anything wrong here and it seems to work fine with the driver installed. Can you try on another computer?
Hood

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #19 on: March 06, 2008, 05:17:31 PM »
If you can use one of the desktops again but this time format it and just have Windows and Mach installed.
 Laptops can sometimes have issues with Mach but really its not the problems you are having. Just dont understand why you are not getting DRO movements with the driver installed.

Hood