Hello Guest it is October 21, 2019, 04:55:22 PM

Author Topic: Mach3 is not working  (Read 8975 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Mach3 is not working
« on: March 02, 2008, 11:39:05 PM »
Just download Mach3 R3.037. After reboot,the driver test is in order but all the axis won't be jog able or run with G code.

I found that uninstalled the driver will make the control back to works.

Would it be something wrong from parameter setting. ???

Any kind of suggestions will be appreciates.

alay.

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #1 on: March 03, 2008, 03:38:01 AM »
Hello PJ
I don`t know how much experience do you have, but this is my first time and it took me one week to understand the setup and set up my machine:-) I still have a lot of questions.
There is a great instructions and videos on the webpage.

Adam

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #2 on: March 03, 2008, 03:48:55 AM »
PJ,
 bit more info please, what type of drives/motors/breakout etc  do you have ?
 Have you previously had thie working?

Hood

Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #3 on: March 03, 2008, 04:10:05 AM »
Dear Hood,

Thanks for reply,

I do have a controller board from Hobby CNC but did not plug in yet. Just try to emulated the functionning from Mach 3.

Though if it working then I will hook it up.

No, I never had it working, simply a very first trying.

RGDS,
PJ.

PJ,
 bit more info please, what type of drives/motors/breakout etc do you have ?
 Have you previously had thie working?

Hood

Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #4 on: March 03, 2008, 04:16:44 AM »
Thanks Adam,

I will check for the video, hope for some hints.

Rgds,
PJ.

Hello PJ
I don`t know how much experience do you have, but this is my first time and it took me one week to understand the setup and set up my machine:-) I still have a lot of questions.
There is a great instructions and videos on the webpage.

Adam

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #5 on: March 03, 2008, 04:20:49 AM »
PJ, I use the hobby cnc board - its working.  Watch the videos http://www.artsoftcontrols.com/Videos/Mach3%20Video%20Selections/Mach3%20Video%20Selections.html

Adam

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #6 on: March 03, 2008, 04:38:46 AM »
Do you have the axis enabled in Ports and Pins? I think it may not move in the DROs if you dont have them enabled.
Hood

Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #7 on: March 03, 2008, 04:48:32 AM »

Adam,

Am very wondering why Mach 3 is emulated when the driver is uninstalled, jog or runs program.

But it won't work when the driver is installled, the driver test is O.K.

Will you suggest to plug in the axis controler in order to make it works??

Thanks,
PJ.


PJ, I use the hobby cnc board - its working. Watch the videos http://www.artsoftcontrols.com/Videos/Mach3%20Video%20Selections/Mach3%20Video%20Selections.html

Adam

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #8 on: March 03, 2008, 04:51:28 AM »
Just enable the axis in ports and pins, no need to set up pins or ports for them, just make sure they are enabled and the DROs should move.
Hood

Offline PJ

*
  •  10 10
    • View Profile
Re: Mach3 is not working
« Reply #9 on: March 03, 2008, 09:33:51 AM »

X,Y,Z and Spindle were enabled since the first started.

Thanks,
PJ.

Just enable the axis in ports and pins, no need to set up pins or ports for them, just make sure they are enabled and the DROs should move.
Hood