Hello Guest it is March 06, 2021, 06:46:57 PM

Author Topic: Vibration At Low Speed! Help please!  (Read 8286 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #10 on: February 06, 2015, 07:40:07 PM »
Wow... something is drastically wrong.  :o I would bet the Chinese stepper drive is not setup right or failed. People think they are getting a deal buying a $29 chinese stepper then wonder why the machine runs like crap or spend days trying to figure out how to make it work because there isn't instruction. The machine looks like a package deal to me... if that's the case contact to seller.  

Seems the Ebay market is flooded with "package machines complete with electronics"... the sellers buy cheap Chinese components then sell the systems for 1000% markup.   

« Last Edit: February 06, 2015, 07:43:04 PM by geh7552 »

Offline BR549

*
  •  6,944 6,944
    • View Profile
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #11 on: February 06, 2015, 09:26:45 PM »
Try reducing the axis  Velocity and Acceleration settings  by 50% then test again.

(;-) TP
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #12 on: February 07, 2015, 12:14:21 AM »
If I reduce it by 50% the noise and vibration will be more violence!

When I increase it more then will be more smoothly!

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #13 on: February 07, 2015, 03:37:35 AM »
Do you not have any documentation for the drives?
Is it ok at higher speed?

Hood
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #14 on: February 07, 2015, 03:43:48 AM »
Yes Hood, at high speed its more smoother.
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #15 on: February 07, 2015, 03:44:33 AM »
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #16 on: February 07, 2015, 03:47:47 AM »
when i press the reset button to move the axis, i hear some a small noise in the motor (before to move them) something like there are some electric pulses in the motor!

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #17 on: February 07, 2015, 04:08:33 AM »
That page doesnt seem to give any info about the dip switches other than to say what they are for. Do you have any other info as it could possibly be you are set for full or half step and at slower speeds it may r un a lot better if you increased the microstepping.
Hood

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Vibration At Low Speed! Help please!
« Reply #19 on: February 07, 2015, 04:20:15 AM »
Try setting the dip switches 5 and 6 to Off On to give you 1/8 microstepping. You will need to adjust your steps per unit in Mach accordingly.
Try setting the decay to FAST  dips 3 and 4 both On.

Hood