Author Topic: LT gcode diameter larger than needed  (Read 15088 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline moskit

  • Active Member
  • Posts: 6
    • View Profile
LT gcode diameter larger than needed
« on: February 01, 2013, 03:39:31 PM »
Guys, any one had something like this?? i post gcode with 26mm  but the gcode ends 26.400

 Z-36.6834 X25.6382
 Z-37.7449 X25.8082
 Z-37.7696 X25.8120
 Z-38.8344 X25.9602
 Z-38.8591 X25.9635
 Z-39.9515 X26.0926
 Z-41.0464 X26.1991
 Z-42.1431 X26.2832
 Z-43.2414 X26.3446
 Z-44.3407 X26.3835
 Z-45.4406 X26.3998
 Z-80.0000 X26.4000
 Z-80.0000 X26.4000
 Z-80.0000 X26.4000

Thanks for any advice
« Last Edit: February 01, 2013, 03:41:08 PM by moskit »

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,302
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #1 on: February 01, 2013, 04:49:21 PM »
Post the dxf file. Provide a pic of the tool definitions that you are using.
RICH

Offline Machtank

  • Active Member
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #2 on: April 28, 2013, 01:14:15 AM »
Yes ! I get that too.
It seems to be mainly influenced by the Tool radius specified. (finish cut settings also have a slight effect)

Offline mohamedhelmi

  • Active Member
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #3 on: November 15, 2013, 01:09:38 AM »
I have same problem.
what that means ? and what is the solution ?

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,302
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #4 on: November 15, 2013, 04:56:31 AM »
Post the dxf file. Provide a pic of the tool definitions that you are using.
RICH

Offline mohamedhelmi

  • Active Member
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #5 on: November 15, 2013, 05:00:56 PM »
Dear Rich,
please check attachment, and for info this broblem happen for all tests that I do.
when transferring from AUTOCAD to LT all ok. but when posting from LT to Mach 3 the Diameter of the ROUGH path looks clearly more bigger than the FINE path.

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,302
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #6 on: November 15, 2013, 09:12:53 PM »
Can you save and then post your drawing as a version 12 dxf?
I can't open your drawing.
RICH

Offline mohamedhelmi

  • Active Member
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #7 on: November 16, 2013, 02:00:05 AM »
dear Rich,
I dont find extention .12DXF
I have DXF (autocad 2010,2007, 2004, 2000, 14 )
does .DXF means (DXF autocad 12) ?

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,302
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #8 on: November 16, 2013, 05:45:51 AM »
I use Autocad 2007. It will not read newer versions.
Save the file as shown in the pic.

RICH

Offline mohamedhelmi

  • Active Member
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: LT gcode diameter larger than needed
« Reply #9 on: November 16, 2013, 06:58:27 AM »
OK Rick,
I'll do it asap (because I'm at work right now)

thanks