Hello Guest it is November 28, 2020, 09:04:00 PM

Author Topic: OD fillet 2  (Read 5925 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OD fillet 2
« on: March 03, 2012, 11:59:00 AM »
strange behaviour with the OD fillet 2 from the lathe wizards?

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: OD fillet 2
« Reply #1 on: March 03, 2012, 02:34:27 PM »
Post a screenshot of the settings you have entered please.
Hood

Offline RICH

*
  • *
  •  7,415 7,415
    • View Profile
Re: OD fillet 2
« Reply #2 on: March 03, 2012, 06:02:00 PM »
What lathe mode are you using..... diameter or radius ?
Some of the wizards don't work in both modes if memory is correct and don't know which ones they are.

RICH
Re: OD fillet 2
« Reply #3 on: March 03, 2012, 07:08:14 PM »
I am using diameter

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: OD fillet 2
« Reply #4 on: March 04, 2012, 04:37:56 AM »
I cant get it to work correctly either,I have to reverse the arc direction for it to look ok with my xml. Looks like its just another thing that doesnt work correctly in Turn :(
Hood

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: OD fillet 2
« Reply #5 on: March 04, 2012, 06:03:17 AM »
I altered the wizard to put out G3's rather than G2's and it works ok form me now.
If you can attach your xml I will have a look and see if I can find the problem with your setup.
Hood
Re: OD fillet 2
« Reply #6 on: March 04, 2012, 07:02:07 AM »
here it is

Offline RICH

*
  • *
  •  7,415 7,415
    • View Profile
Re: OD fillet 2
« Reply #7 on: March 04, 2012, 07:43:20 AM »
Zeeschium,
I don't know what you did to accomplish what you posted in reply #0.
( could be where you defined X axis position before you ran the wizard )
Using your xml and also your inputs I get what you get in reply #3.
Compared the two different gcodes and looks like you were using different inputs or even config for reply #0.

RICH
« Last Edit: March 04, 2012, 07:46:57 AM by RICH »

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: OD fillet 2
« Reply #8 on: March 04, 2012, 07:59:37 AM »
Using your xml I too get it working fine.
Hood
Re: OD fillet 2
« Reply #9 on: March 04, 2012, 08:11:08 AM »
I get the strange behaviour when I run f the file.
Hood: did you run the file?