Hello Guest it is December 02, 2021, 01:31:48 AM

Author Topic: dro's no movint  (Read 21337 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: dro's no movint
« Reply #50 on: February 11, 2010, 11:48:41 AM »
Yes, in fact I couldn't get a response without using it. It showed excellent.
Re: dro's no movint
« Reply #51 on: February 12, 2010, 06:49:57 PM »
Anybody home. Help!!

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #52 on: February 12, 2010, 06:57:54 PM »
Nott really sure what you have done and what you have not done but think the best route would be format the drive, install any motherboatd drivers, install Mach and thats all. If you still cant get it to work then I dont know what else to suggest.

Hood

Offline RICH

*
  • *
  •  7,419 7,419
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #53 on: February 12, 2010, 07:51:46 PM »
You state that you have 0 volts on a pin / no change. I can't help you if your PP is not working. From a MACH point of view,
the PP port must be recognized via the PP address. If your PP port is not working i don't care what you do MACH software wise it is fruitless. The MACH instructions sent to the PP just go nowhere.

I can't help if a functional PP is not in place.
Don't know what else to say,
RICH
Re: dro's no movint
« Reply #54 on: February 13, 2010, 11:18:46 AM »
The pp port works. I can pulse the pins and they change. Here is what I have done.
1. Formated the hard drive
2. Loaded XP and made sure pp was set at 378.
3. Loaded Lan driver.
4. Loaded Mach3.
5. Rebooted.
6. Set to inches.
7. Enabled Axis and assigned pin numbers. Kernel speed 25000Hz
8. Set steps to 2000
9. Set velocity to 60
10. Set acceleration to 1.5
11. Set step pulse to 0.
12. Dro's move but I have no output.

Offline RICH

*
  • *
  •  7,419 7,419
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #55 on: February 13, 2010, 11:31:05 AM »
Bobbya47,
Describe your systems X axis ie; screw TPI, any gear reduction, any microstepping.
What kind of drives do you have?
Attach your xml  used for  your last reply.
RICH
Re: dro's no movint
« Reply #56 on: February 13, 2010, 11:57:05 AM »
I am using compumotor drives, microstepping with 10threads per in screws. No gear reduction. These drives have worked in the past but that is a mute point. Nothing is going to happen until I get an output from pp.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,626 5,626
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #57 on: February 13, 2010, 12:41:56 PM »
No time to read it all but do you have axis inhibited by chance?

Are the axis enabled?

Post your xml.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: dro's no movint
« Reply #58 on: February 13, 2010, 12:43:54 PM »
I am back in the shop. Here is the xml
Re: dro's no movint
« Reply #59 on: February 13, 2010, 12:44:48 PM »
all axis are enabled.