Hello Guest it is November 30, 2021, 01:58:17 PM

Author Topic: dro's no movint  (Read 21326 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: dro's no movint
« Reply #10 on: February 05, 2010, 05:10:45 PM »
here is xml

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #11 on: February 05, 2010, 05:21:23 PM »
If the voltage is that low you will need to get a breakout board that boosts it, but even then it might struglle as 1.3v is very low.
Hood
Re: dro's no movint
« Reply #12 on: February 05, 2010, 05:38:13 PM »
This thing is crazy. Now y xaxis moves when th y dro moves. I have rechecked my connections and everything is correct. pin 2 is step and 3 is dir on x axis. I have rechecked my wiring and everything is correct.  Still the x axis moves when the y axis is supposed to. Its not as if I am a complete idiot.I spent 35 years in the electrical field, most of it working on automated systems and 22 years of it as a maintenance supervisor for a major paper co.
Re: dro's no movint
« Reply #13 on: February 05, 2010, 05:55:56 PM »
I closed out mach and restarted it Both y and z axis dir pins are working with about 3.98 volts from pc. X dir is only getting 1.3volts. Now nothing is moving. By the way please excuse my typing. I lost a finger recently and that makes it difficult.               

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #14 on: February 05, 2010, 05:57:49 PM »
If you MDI a X move does the Y DRO move?
Hood

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #15 on: February 05, 2010, 05:59:34 PM »
Ah ok, something really strange going on, can you disconnect the cable and test directly on the computers port?
Hood
Re: dro's no movint
« Reply #16 on: February 05, 2010, 06:12:52 PM »
I moved from pin 3 to pin 8 and all dir signals are working but still no movement.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #17 on: February 05, 2010, 06:16:04 PM »
Movement of motors or DROs?
Hood
Re: dro's no movint
« Reply #18 on: February 05, 2010, 06:20:29 PM »
motors. Everything keeps changing. I just rebooted and now all dir signals stay high. It seems as if closing mach and re starting makes things work different.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: dro's no movint
« Reply #19 on: February 05, 2010, 06:23:48 PM »
It sounds as if something is screwing with the port but sure you said you checked no printer drivers were installed so dont know what it could be
Hood