Hello Guest it is November 28, 2021, 09:28:44 AM

Author Topic: problems after g76 in turn  (Read 8041 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: problems after g76 in turn
« Reply #10 on: September 16, 2008, 08:00:01 PM »
In other words...G94 F1 is 1" per minute
                       G95 F1 is 1" per revolution

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: problems after g76 in turn
« Reply #11 on: September 16, 2008, 08:04:34 PM »
If previous to the G76 you were running G94 then it should automatically revert, I am sure it does for me but will test out properly tomorrow. If I remember ::)

Hood
Re: problems after g76 in turn
« Reply #12 on: September 16, 2008, 08:07:58 PM »
so g94 after g76 should bring me back to IPM

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: problems after g76 in turn
« Reply #13 on: September 16, 2008, 08:08:57 PM »
You shouldnt need it I dont think but try and see.
Hood
Re: problems after g76 in turn
« Reply #14 on: September 16, 2008, 08:10:51 PM »
I'll try to remind you ;)....I wasn't aware that it did. But i'm still new at this.
Was it mentioned what Rev. we're using ?
RC

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: problems after g76 in turn
« Reply #15 on: September 16, 2008, 08:17:58 PM »
I think there were issues a while back with it not reverting but Richard said he has various versions including 008, or at least I think he did ::)

Hood

Offline RICH

*
  • *
  •  7,419 7,419
    • View Profile
Re: problems after g76 in turn
« Reply #16 on: September 16, 2008, 08:48:26 PM »
This thread must be the polite way of saying no updates today  ;D

Didn't see any response if it's going back to a G94 ( light turns green ) when in diagnostics after threading is completed. If the green light stays green ( G95  box ) and you then use a G94 via MDI line it should switch to indicate the change.
It should alternate between G94 and G95 post a  thread pass if index signal is picked up. But then the diagnostics screen may be bugged out since you guys are using tests version and this may be totaly without merit.

RICH without an ARD  :)
Re: problems after g76 in turn
« Reply #17 on: September 16, 2008, 09:37:17 PM »
I just double checked, 2.61 on one machine, 2.57 on the second and the latest development version on the third and all three seem to be having the problem . The one with the latest version .008 I havent run a full program with after the g76 on this paticular machine but when I type in g1 z** f1. in the MDI line the z axis moves at 600IPM , which is quite an eye opener since the saddle and tool changer wieght somewhere over 500 lbs
« Last Edit: September 16, 2008, 09:49:00 PM by panaceabeachbum »
Re: problems after g76 in turn
« Reply #18 on: September 16, 2008, 09:42:49 PM »
Try MDI     G94 G1 Z** F1     and see what happens

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: problems after g76 in turn
« Reply #19 on: September 17, 2008, 07:09:18 AM »
OK just remembered a few mins ago ;)
Tried it and RC is indeed correct, there was mention of it returning to previous G94 if it was, looks like its not been done though :(
Putting a G94 sfter the tyhreading is complete however does return it to feed per min, I have just confirmed.
Hood