Hello Guest it is April 18, 2019, 12:56:48 PM

Author Topic: Got My mill running :)  (Read 25998 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Got My mill running :)
« on: April 17, 2006, 11:34:55 PM »
So I have the Grex running on a Mill :)


It is running well with the 1 KW servo motors that are on it with 2500PPR encoders and I am feeding pulses at 250,000 pps :) this is MUCH faster than Mach3... The drawing was done at 300IPM and the mill is about 3500 Lb with a 3Hp motor. Very nice for this little mill...

<a href="http://machsupport.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=502.0;id=383" target="_blank" class="new_win">http://machsupport.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=502.0;id=383</a>

[attachment deleted by admin]
« Last Edit: April 19, 2006, 07:23:07 PM by ynneb »
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

ynneb

*
Re: Got My mill running :)
« Reply #1 on: April 18, 2006, 12:27:17 AM »
Thats sweet movement. I am amazed at how smooth it is.
Thanks for posting the video Brian.
Re: Got My mill running :)
« Reply #2 on: April 18, 2006, 02:30:19 AM »
That is totally amazing.....

Well impressive !
Re: Got My mill running :)
« Reply #3 on: April 18, 2006, 07:36:15 PM »
I did a few more tests at 200IPM on some very small parts :) I can tell you that the newer version of Mach4 is going to do MUCH better! I am sitting down to draw out a test Gcode file for the Grex now and after that I will have a base for all the testing that I am going to be doing  8) As soon as i am done with the Gcode file I will post it here so you can test your Mach3 mills on it ...
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

ynneb

*
Re: Got My mill running :)
« Reply #4 on: April 18, 2006, 07:41:31 PM »
Out of all the talk so far about Mach4 and Grex, this has caught my interest the most.
If a picture is worth a 1000 words, then how many words is a video at 30 fps for 2 minutes? :)
Re: Got My mill running :)
« Reply #5 on: April 18, 2006, 10:55:04 PM »
Brian,
How much torque do those servos put out? and at what speed?
Are the drives step and direction?
Regards
Fernando
Re: Got My mill running :)
« Reply #6 on: April 19, 2006, 08:00:42 AM »
They are max RPM of 3000 at about 5N-m (44.5 In-Lb) with a MAX 16N-m (133 In-Lb)
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline fdos

*
  •  326 326
    • View Profile
Re: Got My mill running :)
« Reply #7 on: April 19, 2006, 04:29:46 PM »
They are max RPM of 3000 at about 5N-m (44.5 In-Lb) with a MAX 16N-m (133 In-Lb)

Brian..  Are these the Automation direct servo's?
Re: Got My mill running :)
« Reply #8 on: April 19, 2006, 09:35:50 PM »
Yes they are  :o
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline fdos

*
  •  326 326
    • View Profile
Re: Got My mill running :)
« Reply #9 on: April 20, 2006, 09:48:55 AM »
Yes they are  :o


Yes I vaguely recalled you said you had some to try...   I'm very interested in them myself as Servo systems seem to be very expnsive in comparison here in the UK. (We do tend to pay £1 per $ on some imported stuff)

Did you have rto buy all the items listed? ie leads, breakout, etc etc.

Wayne...