Hello Guest it is July 20, 2019, 08:18:45 AM

Author Topic: new setup issues  (Read 3741 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

new setup issues
« on: November 02, 2017, 07:23:31 PM »
ok i did this once 6 yrs ago and cant remember what i need to do to get a machine working with mach

chinese 3040 machine

mach installed, a good version i had last time that i know isnt buggy

where do i start?

thanks a ton in advance for any help
Re: new setup issues
« Reply #1 on: November 03, 2017, 01:47:01 AM »
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: new setup issues
« Reply #2 on: November 03, 2017, 11:12:55 PM »
Ok thanks for that
Running the driver test finally allowed me to clear the emergency Mach had when first opened


But I cannot jog yet at all
Any idea where to start with that?
Re: new setup issues
« Reply #3 on: November 03, 2017, 11:39:21 PM »
Hi,
just to be sure, when you hit the Estop button Mach is disabled? With the Estop button released you can <Reset> and Mach Enables? This proves that
you have basic communication between the parallel port and Mach.

On Config/Ports and Pins make sure Port1 is enabled and on the Motor Outputs page enter on the X axis Enabled, pin 2, pin3, port1,port1 per the screenshot attached.
Hook your driver to the Step/DIR pins.

On the MDI page hit <tab> and the jog flyout will appear and you should be able to jog the X axis. If The Jog Control LED is light then the arrow button should work
too.

Craig


My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: new setup issues
« Reply #4 on: November 03, 2017, 11:42:14 PM »
Hi,
think, and I should have mentioned, that you'll need to restart Mach, in fact you may have to restart your PC for the Parallel Port Driver to read the new axis
assignment.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: new setup issues
« Reply #5 on: November 04, 2017, 12:24:04 AM »
Now the emergency stop alarm won't clear again lol
Re: new setup issues
« Reply #6 on: November 04, 2017, 12:28:35 AM »




« Last Edit: November 04, 2017, 12:30:34 AM by woodworker84 »
Re: new setup issues
« Reply #7 on: November 04, 2017, 12:35:47 AM »
Hi,
go back to the beginning have you got a working Estop button? That is a physical switch which causes Mach to disable?

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: new setup issues
« Reply #8 on: November 04, 2017, 12:36:48 AM »
Yes and yes it's released
Re: new setup issues
« Reply #9 on: November 04, 2017, 12:40:17 AM »
Hi,
kool, with it released can you reset Mach?

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!