Hello Guest it is February 27, 2021, 08:36:32 PM

Author Topic: Strange rotary toolpath.  (Read 1290 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Strange rotary toolpath.
« on: July 02, 2017, 05:50:40 PM »
Hi all, I've been using vcarve pro to produce rotary toolpaths, something's obviously not right in my setting's but I can't figure out what, if anyone can help me out I'd be grateful :D
Here are some pics, one is a preview in vcarve, the other is the toolpath in mach, thanks.

Si

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,659 8,659
  • Super Kitty
    • View Profile
Re: Strange rotary toolpath.
« Reply #1 on: July 03, 2017, 01:52:31 AM »
Check your generated Gcode - Does it contain a G90.1 or a G91.1 at the beginning ?

If it does not then change the IJ Mode in General Config. and then regen. toolpath.

Tweakie.
KEEP SAFE !
Re: Strange rotary toolpath.
« Reply #2 on: July 03, 2017, 03:56:15 AM »
Thanks Tweakie, will try that later and let you know ;D
Re: Strange rotary toolpath.
« Reply #3 on: July 03, 2017, 12:39:46 PM »
Hi Tweakie, yes it Doe's contain G91.1, tried changing ij and regenning, sadly no difference, do you think it might be a Vectric issue ?

Si
Re: Strange rotary toolpath.
« Reply #4 on: July 03, 2017, 01:16:25 PM »
Actually, don't worry, I figured it out. In "Rotational" I unchecked "Rot 360 Rollover" .that did the trick ;D
Thanks for your help though.
Regards
Si

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,659 8,659
  • Super Kitty
    • View Profile
Re: Strange rotary toolpath.
« Reply #5 on: July 04, 2017, 01:47:35 AM »
Excellent news, I am pleased you have found the problem.

Tweakie.
KEEP SAFE !