Hello Guest it is March 28, 2020, 01:43:08 PM

Author Topic: BOBCAD MACH3 post  (Read 6639 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BOBCAD MACH3 post
« on: April 11, 2007, 04:59:44 PM »
Could somebody please load this code in there mach3 and see if there getting a bunch of loop de loos  circles see if im crazy.

when i  create the code in Sheetcam everything is fine .    when i take the same drawing and make some code with bobcad i get a bunch of  circles that mach will cut just wondering if it is operator error or my post is screwed up. because if i generate some code with the bobcad plasma post the circles are not there but this is for my mill

Thanks John 

i think i put this in the wrong catagory im  terribly sorry probably should have been in third party software
« Last Edit: April 11, 2007, 05:05:01 PM by dgalaxy »

Hood

*
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #1 on: April 11, 2007, 07:06:04 PM »
Try setting the IJ mode to the opposite of what it is now, you will find it on the General Config page.
Hood
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #2 on: April 11, 2007, 07:35:49 PM »
Ya Hood i tried that and all that does is give me a whole bunch of circles  does it show 4 little circles on your computer
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #3 on: April 11, 2007, 07:38:34 PM »
what does that mean if most of the code is blue and the 4 little circles are purple thats the way it is showing up on mine

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #4 on: April 11, 2007, 08:41:15 PM »
This is what I get. The reason for the differnet colors is just another good feature of Mach. Do these help?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #5 on: April 11, 2007, 08:47:30 PM »
ya thats right do you see those circles like on the bottom of his chest and his feet and legs" these arent supposed to be there". well i must not be crazy. Mach is following this.  when i build the code in sheetcam it does not make those circles. so am i right it must be the bobcad post  if i use the bobcad plasma post it doesnt make those circles either what do ya think? Chaoticone

John
« Last Edit: April 11, 2007, 08:52:32 PM by dgalaxy »

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #6 on: April 11, 2007, 08:51:28 PM »
I think it must be in the post processor. When you generate the code do you have an option of doing arc leadins?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #7 on: April 11, 2007, 08:59:33 PM »
 This for my mill i cant see anything ive opened everybox  and  if i switch to plasma post instead of mill there are no circles.  i geuss ill have to call them. Thanks Brett so much  for looking at this for me!!!!!   I appreciate it a whole bunch you have no idea.


John

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #8 on: April 11, 2007, 09:10:35 PM »
Your welcome John, I wish I could do more.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  1,975 1,975
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: BOBCAD MACH3 post
« Reply #9 on: April 12, 2007, 03:32:44 AM »
In the BOBCAD nc code viewer on the menu setup is Driver setup, on the general tab try changing the MAX CIRCULAR MOVEMENT options and re-generate the code.

Also turn off the XY show only changed options.

I think its got something to do with the G02's not having X and Y figures.

Graham.
« Last Edit: April 12, 2007, 03:50:14 AM by Graham Waterworth »
Without engineers the world stops