Hello Guest it is May 26, 2019, 09:38:46 AM

Author Topic: Spindle Speed Issues W/ Mach3  (Read 1878 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Spindle Speed Issues W/ Mach3
« on: August 29, 2013, 02:54:31 PM »
I am having issues with the spindle speed... I have attached the spindle config image and here are the issues:
1) With the current config spindle does not hardly spin faster than 5K even if it is specified to spin at 10k, 12k, etc.
2) I changed the PWMBase Freq. to 65 and the spindle will spin at about 10-12k but will not change even if specified (like above)

Is the something I am missing or a config change I should make??
(Just to note: we have a 5hp spindle with an 18k RPM max)


Thanks in advance!!

Offline ger21

*
  • *
  •  6,234 6,234
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Spindle Speed Issues W/ Mach3
« Reply #1 on: August 29, 2013, 06:00:25 PM »
Post your .xml file if you can.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: Spindle Speed Issues W/ Mach3
« Reply #2 on: August 30, 2013, 07:26:03 AM »
Check to make sure the drive is setup properly for max spindle motor speed.
Re: Spindle Speed Issues W/ Mach3
« Reply #3 on: September 12, 2013, 04:32:37 AM »
Check that motor is tuned properly in config/motor tuning/spindle.  Either steps per or velocity needs tweaking.  Also your BOB may be a bit different.  Make sure you are getting full voltage out of your BOB.