Hello Guest it is November 18, 2019, 10:02:00 AM

Author Topic: pulse rating  (Read 5013 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mikee

*
  •  100 100
    • View Profile
pulse rating
« on: September 14, 2012, 07:59:38 PM »
Back to ground zero

My pc got a virus I ended up having to erase the hard drive an reload my backup disc.

my back up disc were made when i got pc but i hadnt backed up mach 3.

I had to down load microsoft  service pack  1, 2 and 3 .

I down loaded mach 3 lic but when I am trying to config I cannot get any motor movement.

I went to check driver test it show 0 pulse rating ?   Is this the reason i cannot get any motor movment.


Mikee

Re: pulse rating
« Reply #1 on: September 14, 2012, 08:10:42 PM »
Mikee,
Did you run Driver Test?
Regards,
John Champlain
www.picengrave.com

Offline mikee

*
  •  100 100
    • View Profile
Re: pulse rating
« Reply #2 on: September 14, 2012, 08:33:29 PM »
yes
it said 0 pulse rating .   
Mikee
Re: pulse rating
« Reply #3 on: September 14, 2012, 09:34:14 PM »
Sorry, overlooked that in your first post.

Was Mach3 running when you ran driver test?  If so, try again to run driver test with Mach 3 shut down.
John

Offline mikee

*
  •  100 100
    • View Profile
Re: pulse rating
« Reply #4 on: September 14, 2012, 09:53:59 PM »
driver test with out mach 3 ..............   0 pulse.
with mach 3 running,  drive test  (this time it couldnt locate missing vectors.)
ran one more driver test with mach3 running  says  (system  under mach 3 control 0% pulse)

mikee

Offline RICH

*
  • *
  •  7,371 7,371
    • View Profile
Re: pulse rating
« Reply #5 on: September 15, 2012, 06:31:41 AM »
Have you defined the port address?
RICH

Offline mikee

*
  •  100 100
    • View Profile
Re: pulse rating
« Reply #6 on: September 15, 2012, 10:46:15 AM »
Hi rich
Yes  port 1     port is enabled    0x378      25000hz
mikee

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: pulse rating
« Reply #7 on: September 15, 2012, 01:21:38 PM »
Is there a time in Int and a Frequency showing on the Diagnostics page?
Hood

Offline mikee

*
  •  100 100
    • View Profile
Re: pulse rating
« Reply #8 on: September 15, 2012, 05:03:15 PM »
Is there a time in Int and a Frequency showing on the Diagnostics page?
Hood


Diagnostics page   
time scale + 1.000
time in int +0.0
blend speed 0.0
cpu speed 2690.0000

pulse frequency   0

Mikee

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: pulse rating
« Reply #9 on: September 15, 2012, 05:10:22 PM »
Ok the driver is not installed or not installed correctly.
First thing to try is re-download Mach from the downloads page and install it again over the top of itself.

Have a look in device manager and see if the pulsing engine (driver) is there.

If that doesnt help then maybe try the specialdriver.bat that you will  find in the Mach folder.

Hood