Hello Guest it is October 19, 2019, 01:43:20 AM

Author Topic: mach3 loses contact  (Read 8257 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mach3 loses contact
« on: March 21, 2012, 02:44:04 PM »
Hi All,

I am working with Mach3 for 4 years with no major issues.

Now in jog mode (and program mode as well)  M3 is loosing contact with its steppingmotors after a few seconds/steps (random) .

After each try the steppers start for a short while/distance and then stop with no obvious reason.


Grateful for any help..

Mark

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,951 7,951
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: mach3 loses contact
« Reply #1 on: March 22, 2012, 04:13:24 AM »
Hi Mark,

Have you started using a different PC or made any other hardware changes ??

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: mach3 loses contact
« Reply #2 on: March 22, 2012, 05:05:31 AM »
Hi Tweakie,     No i had no change in PC or any Hardware , this makes it even more difficult..........

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,951 7,951
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: mach3 loses contact
« Reply #3 on: March 22, 2012, 05:44:54 AM »
Hi Mark,

Bit of a mystery then.
Perhaps checking your voltages at the PSU and controller etc. may be the first step also checking the tightness of all the wire connections may reveal something ??

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: mach3 loses contact
« Reply #4 on: March 22, 2012, 05:52:02 AM »
Even more complicated when i say that i use the same Pc, drivers and hardware in switchablemode for my lathe and mill.

The hardware all functions ok on my Lathe with LatheMach3

I can however i approach my mill with Mach3Lathe and then i can jog normal.

Offline Hood

*
  •  25,855 25,855
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: mach3 loses contact
« Reply #5 on: March 22, 2012, 07:37:57 AM »
It sounds like you are in step jog mode.
If that is not the case then attach the xml for both lathe and mill.
Hood
Re: mach3 loses contact
« Reply #6 on: March 22, 2012, 08:43:17 AM »
Hi Hood,

No step mode.

Have files attached

thanks in advance
Mark
Re: mach3 loses contact
« Reply #7 on: March 22, 2012, 08:46:58 AM »
second try
Re: mach3 loses contact
« Reply #8 on: March 22, 2012, 08:47:50 AM »
third try

Offline Hood

*
  •  25,855 25,855
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: mach3 loses contact
« Reply #9 on: March 22, 2012, 11:24:59 AM »
Seems to jog fine here with the mill xml, I will have a look later on when I get home from work and see if I can find the problem in the xml.
Hood