Hello Guest it is October 18, 2019, 07:41:40 AM

Author Topic: E-stop halts movement, but Mach keeps running in the readouts.  (Read 1376 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jackal

*
  •  151 151
    • View Profile
E-stop halts movement, but Mach keeps running in the readouts.
« on: November 27, 2011, 10:58:59 AM »
I've got everything working, but when I  hit the E-stop.

The movement stops. No charge pump running, and the E-stop lights on the B_o_B indicate E-stop.


Mach keeps running??? The readouts count along just like nothing happened.

It used to be that when I hit E-stop, Mach went into Reset Mode and you had to clear the switch, and reset Mach.


When  I was trying to get  that pendant board to work a few weeks ago, is when it changed.

What should the inputs really be for the E-stop & Reset mode?

Right now it shows to be an emulated input.

Thanks,

JAckal :)
Everything is bio-degradable if you run over it enough with a lawnmower.

Offline Jackal

*
  •  151 151
    • View Profile
Re: E-stop halts movement, but Mach keeps running in the readouts.
« Reply #1 on: November 27, 2011, 03:50:21 PM »
Got it figured out. ;)

When  I was trying to get the pendant to work a while back, it had a interface board that came with the pendant.

It had a sample .XML file and brains & settings.

The pendant never would work with the board.

I bypassed the board and used the pendant directly with the 2nd parallel port.

After looking through the input pins , the E-stop was set for a different pin and checked as " Emulated".

Now all is good.

That is another reason  like buying all of my stuff from the same supplier.

JAckal :)
Everything is bio-degradable if you run over it enough with a lawnmower.