Hello Guest it is July 17, 2019, 05:13:54 PM

Author Topic: Config Fonts Doesn't Appear to Work  (Read 14277 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SimonD

*
  •  143 143
    • View Profile
Config Fonts Doesn't Appear to Work
« on: December 16, 2006, 05:00:38 PM »
Hi,

Sorry if this has been asked before but I am working on the principle that "The only stupid question, is the one you don't ask"

I have just installed my first trial of Mach3 and have stumbled into a (hopfully trivial) problem...
I have installed the program on my House PC to "get used to it" before installing it in the workshop.

My PC is set to 1280x1024 resolution, as this is the native res of the LCD.
I also have my fonts set to 120% (otherwise they are too small to see!)

When I open Mach3 the fonts do not fit in their boxes properly. So I tried the "Config... Fonts..." menu. This does not actually change the fonts in any window and it does not save the setting between 2 opens of the dialog. Well that is not exactly true... If you change the font face then it remembers it, if you change the size then it does not.

Am I missing something??

Thanks
Simon
« Last Edit: December 16, 2006, 05:03:29 PM by SimonD »
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #1 on: December 16, 2006, 05:05:00 PM »
If you need to have the DRO's larger you will need to make a new screen set :(
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline SimonD

*
  •  143 143
    • View Profile
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #2 on: December 16, 2006, 05:13:59 PM »
I just want the standard display to have all the numbers actually fit inside the boxes! It looks terrible at the moment, in fact unreadable.

I have attached a screenshot...

Simon

ynneb

*
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #3 on: December 16, 2006, 06:04:39 PM »
It will work upon Mach restart.

Offline SimonD

*
  •  143 143
    • View Profile
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #4 on: December 16, 2006, 06:17:49 PM »
Thanks for the reply, It doesn't work even after restarting the PC let alone Mach3.
Has anybody actually tried it?
Change the font SIZE from the standard 18point to something like 10point.
Close down/reload the screens/reboot the machine whatever, nothing, it still shows as 18point.

The picture I posted is as it appears "OUT OF THE BOX" Surely this is not right?

« Last Edit: December 16, 2006, 06:24:53 PM by SimonD »

Hood

*
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #5 on: December 16, 2006, 06:46:19 PM »
I have tried to replicate your problem but I cant get it. I set the windows fonts to Extra Large and still Mach3 shows OK. By your description of the config menu I presume you have version 1.84, if so then try again with the latest version. Also might help trying the auto screen enlarge option in general config (I think config state in 1.84)

Hood

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,524 5,524
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #6 on: December 16, 2006, 06:55:06 PM »
I had to change my screen res. in control panel to get mine straight.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline SimonD

*
  •  143 143
    • View Profile
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #7 on: December 16, 2006, 07:16:17 PM »
I have just downloaded and installed v2.0.026 and the problem is the same...
See attched.
I have also attached a pic showing where the screen font size is changed in windows so you can replicate.
Auto screen enlarge just makes it worse.

If you change the font size in the Mach3 dialog shown in the last picture does it stay put?? It doesn't on my system.

Hood

*
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #8 on: December 16, 2006, 07:22:06 PM »
Try setting your windows fonts from the appearance tab rather than the advanced page of the settings tab. In the mean time I have changed it and now have to reboot, what a pain ;)

Hood

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,524 5,524
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Config Fonts Doesn't Appear to Work
« Reply #9 on: December 16, 2006, 07:33:03 PM »
That's just like mine looked before uping the screen res. I'm using an lcd tv for a monitor.
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!