Hello Guest it is June 24, 2019, 05:50:44 AM

Author Topic: Rapids  (Read 2521 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  1,861 1,861
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Rapids
« on: November 18, 2006, 07:50:05 AM »
Hi all

I have just got this boxford running on stepper motors, never used them before its always been servos.

my question is this :-

if I can jog at 750 units/min why wont it rapid at that under G00 command?, it stalls out

Graham.
Never give up, time will pass, the cloud will clear, the sun will shine once more.
Re: Rapids
« Reply #1 on: November 18, 2006, 08:17:50 AM »
What are your accel settings for each axis?
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  1,861 1,861
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Rapids
« Reply #2 on: November 18, 2006, 09:30:49 AM »
Hi brian,

Setting so far

X 800 pulses/mm 1500 vel 150 acc
Y 800                 1200     150
Z 880                  1000     75

Jogging is fine, just cant get it to rapid without stalling, I have tried all sorts of combinations without any luck.

Graham.
Never give up, time will pass, the cloud will clear, the sun will shine once more.

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  1,861 1,861
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Rapids
« Reply #3 on: November 18, 2006, 11:11:05 AM »
Hi All,

I have got it sorted,  all is well on the movements, now onto the spindle.

Graham.
Never give up, time will pass, the cloud will clear, the sun will shine once more.