Hello Guest it is August 14, 2020, 08:49:51 PM

Author Topic: incorrect dimensions when inverting x axis  (Read 7620 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #10 on: September 14, 2010, 06:01:50 PM »
Ok try this xml and see, but be careful and hand near the E-Stop.
Hood
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #11 on: September 14, 2010, 06:03:52 PM »
we do not use a tool of 0.5mm
we use only a tool of  4 mm
to get a drill of (nearly) 4mm we use in autocad (via DXF and lazycam) a circle of 0,5mm
a.willems

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #12 on: September 14, 2010, 06:08:30 PM »
one xml had a tooldia entry and the other didn't. the one that did  was the one above so maybe that is your problem, let me know how it works but be ready with the E-Stop just in case.
Might even be worth cutting air on the first run to see if it looks ok.
Hood
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #13 on: September 14, 2010, 06:12:46 PM »
thanks,
file is alreay downloaded
we will try it in a few hours (machine is now running) and we will give you the results.
Can, you say wath you did in the file?  so , if good working, we can prevent for the future?

until tomorrow
a.willems
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #14 on: September 14, 2010, 06:17:07 PM »
the one above with 'rechts' in te name was the wrong one
lets wait and see
thank you very much for the help
until tomorrow
a.willems

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #15 on: September 14, 2010, 06:17:29 PM »
All I did was delete the <ToolDia>0.5</ToolDia>  entry.
It may not do anything at all but I am unsure why it is in the xml when your other one does not have it.
If you still get problems it may be an idea to clone the good xml from the Mach Loader and then reverse the axis as you have and see if the problem persists.

Hood

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #16 on: September 14, 2010, 06:18:18 PM »
the one above with 'rechts' in te name was the wrong one
lets wait and see
thank you very much for the help
until tomorrow
a.willems

Yes thats why I took out the entry in that one rather than putting it into the other one.

Hood
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #17 on: September 15, 2010, 03:59:07 AM »
good day again hood
we used your file, no problems with the milling, but the incorrect dimensions are still there....
we have the same missing 1mm on all circles of the test file we send you in G code
we will clone the good XML and try again
until later
a.willems
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #18 on: September 15, 2010, 04:18:10 AM »
we cloned the good file and changed te X axis homing direction
and have THE SAME PROBLEM......
the only thing we changed was in homing and limits...
same files, same program, same machine...
can somebody try this on his machine?
thanks in advance
a.willems

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: incorrect dimensions when inverting x axis
« Reply #19 on: September 15, 2010, 08:26:43 AM »
can somebody try this on his machine?
thanks in advance
a.willems

Edited your code a bit (depth and feedrate) and ran your file, reversed the axis and restarted Mach and ran it again, both came out the same size, see pic.
The big circle on the left is deeper as I forgot to edit the depth but otherwise they are identical.

Hood