Hello Guest it is August 20, 2019, 07:35:32 PM

Author Topic: Homing weirdness  (Read 5864 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Homing weirdness
« on: October 14, 2006, 05:59:22 PM »
Forgive me if this is something silly, But its got me stumped.

I set up a home switch on the X axis just to get a feel on how to set them up.
I have it set to normally closed , and manually hitting the switch lights up the LED Yadi yadi yadi,
The problem Im having is when I referance home the X axis moves about 1/8 inch to the switch then stops ?
Over and Over.
If I keep hitting ref home until the switch is hit it then backs off the switch like it should ?
Any idea what I may have set up wrong ?

It rapid and slow jogs just fine.


Hood

*
Re: Homing weirdness
« Reply #1 on: October 14, 2006, 06:03:16 PM »
can you post a screenshot of your limits page?

Hood
Re: Homing weirdness
« Reply #2 on: October 14, 2006, 06:16:15 PM »
The shop PC isnt networked.
Anything I should look for ?
I have it set just like Arts in the video exept the Table size.

Hood

*
Re: Homing weirdness
« Reply #3 on: October 14, 2006, 06:20:18 PM »
Not really sure, thats why I wanted a screenshot to see if I noticed anything unusual. Might want to try increasing the debounce setting.
Hood
Re: Homing weirdness
« Reply #4 on: October 14, 2006, 06:44:47 PM »
Looked at all the screens and went through the manual.
Where is the Debounce setting ?

Hood

*
Re: Homing weirdness
« Reply #5 on: October 14, 2006, 06:48:05 PM »
Depends which revision of Mach3, if its the latest few then its under the config menu and General Config page. If its a slightly older version I think its on the Config then  state page but could be config logic.
Hood
Re: Homing weirdness
« Reply #6 on: October 14, 2006, 07:42:44 PM »
Suppose I need to upgradeĀ  ;D running 1.84.001
It was under config/Logic

I went from zero up to 20 in increments of one.
It made it go longer before stalling but still stalled after about an inch ??
What is the average setting ?
Not sure what it does actually.
« Last Edit: October 14, 2006, 07:57:23 PM by Yodawill2000 »

Hood

*
Re: Homing weirdness
« Reply #7 on: October 15, 2006, 01:19:17 AM »
What it does is make the inputs less susceptible to noise. I think mine is set at 100 by default but I am sure I have seen Art and Brian suggest as much as 1000.

Hood
Re: Homing weirdness
« Reply #8 on: October 15, 2006, 09:30:18 AM »
Hmmm.
I have uber sheilded everything.
And the slow jog works smooth as butta'.
I'll crank it up and see what happens.
Thanks Hood.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,570 5,570
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Homing weirdness
« Reply #9 on: October 15, 2006, 10:26:51 AM »
Hey Hood,
     Do you think this may be where that tick of the axis is coming from on my axis when I fire up my machine?  My debounce and index debounce were set at 0. What is the index debounce?

Did you get those pics. I sent you yesterday?
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!