Hello Guest it is September 28, 2020, 07:35:48 AM

Author Topic: DRO display wrong in diag. screen only  (Read 5485 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DRO display wrong in diag. screen only
« on: April 09, 2010, 10:34:07 AM »
When I am in the run program, MDI, Tool Path and settings screen the DRO is correct for the appropriate axis. (x=x, y=y, z=z)  In the diagnostic screen movement in X axis shows up show up as movement in the A axis DRO is this a glitch or is there a place to assign axis in the diagnostic screen only.
Thanks for helping
Greg

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #1 on: April 09, 2010, 02:43:34 PM »
It sounds like it may be a screen problem, are you using the standard screen?
Hood
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #2 on: April 09, 2010, 04:47:03 PM »
no I am using plug-ins from CandCNC for custom screens. Don't know why that would make a difference.

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #3 on: April 09, 2010, 04:50:38 PM »
The screenset is likely to have the wrong oem code assigned to the DRO, if you either tell me where to download the screenset or attach it here I will have a look.
Hood
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #4 on: April 09, 2010, 06:16:29 PM »
here is the screen set I am currently using thanks for looking

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #5 on: April 09, 2010, 06:25:03 PM »
Try loading this one, they had X DRO as C and A DRO as X.
Hood
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #6 on: April 09, 2010, 07:02:19 PM »
Thank you that works perfectly

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #7 on: April 09, 2010, 07:15:30 PM »
No problem :)

Hood
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #8 on: April 09, 2010, 08:35:51 PM »
Hood I may have spoke to soon, I first loaded it in my test mach 3 on my lap top. When I loaded on the control computer in the shop I noticed that the velocity still shows up in A but the DRO displays in X correctly. thank you so much for your help.

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: DRO display wrong in diag. screen only
« Reply #9 on: April 10, 2010, 03:12:01 AM »
Just to be clear, you are seeing the Velocity in the A  DRO? by Velocity are you meaning feedrate? And this is on the Diagnostics page?

Hood