Hello Guest it is October 14, 2019, 09:56:26 AM

Author Topic: ShuttlePro VID Number?  (Read 6834 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ShuttlePro VID Number?
« on: April 01, 2009, 02:13:36 PM »
I'm trying to get my Contour ShuttlePro working with Mach 3....

I followed the documentation, installed the ShuttlePro software and tested the unit (everything seemed fine), uninstalled the ShuttlePro software, and can find the ShuttlePro plug-in under the "Config Plug-ins" menu.

My problem comes with Step #8 in the documentation.  it says that the "Vendor ID for the Contour Shuttle Products should always be 0B33".

My ShuttlePro (Model # SP-JNS) comes up with "USB\VID_05F3&PID-0240\5&201D6F28&0&2 "..... which I take to mean a Vendor ID of 05F3.

I can't find any of the 5 Config menu choices that give me anything other than a "No Shuttle of Type Detected" in the status window of Mach3.

Does anyone have any suggestions? ... or am I the semi-proud owner of a bastard step-child ShuttlePro that is not supported?

Thanks!

-Taylor Collins

Offline budman68

*
  • *
  •  2,360 2,360
    • View Profile
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #1 on: April 01, 2009, 02:20:30 PM »
Hmmm, is this a Shuttle Pro 2 or just the original Shuttle Pro?

Dave
----------------------------------------------------------------------
Just because I'm a Global Moderator, don't assume that I know anything !

Dave->    ;)
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #2 on: April 01, 2009, 02:27:28 PM »
I suspect that it is the original ShuttlePro... but all I really know about it is the model number (SP-JNS)

Does Mach3 require the Model 2 version?

Thanks!

-Taylor

Offline budman68

*
  • *
  •  2,360 2,360
    • View Profile
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #3 on: April 01, 2009, 02:32:17 PM »
Yes, I believe Mach does need it to be the Shuttle Pro 2 Version.

If yours does not say Shuttle Pro 2 on it, then it's the original version. I'm guessing it's silver in color?

Dave
----------------------------------------------------------------------
Just because I'm a Global Moderator, don't assume that I know anything !

Dave->    ;)
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #4 on: April 01, 2009, 02:36:48 PM »
Yes... It's silver.  This is interesting because the top line of the documentation says "This document describes how to install the Shuttle or ShuttlePro into Mach3" .......

I guess I'll need to get a Shuttle Pro 2......  :-(

-Taylor

Offline budman68

*
  • *
  •  2,360 2,360
    • View Profile
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #5 on: April 01, 2009, 02:40:23 PM »
I'm guessing they meant the Shuttle Express (smaller and less features) or the Shuttle Pro 2.

Dave
----------------------------------------------------------------------
Just because I'm a Global Moderator, don't assume that I know anything !

Dave->    ;)
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #6 on: April 01, 2009, 02:47:16 PM »
Thanks for the help!  If you have any influence with the 'Powers that Be', you might encourage them to update the documentation to reflect the necessity for the ShuttlePro 2... or whatever....

It's never easy being me!  :-(

-Taylor

Offline budman68

*
  • *
  •  2,360 2,360
    • View Profile
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #7 on: April 01, 2009, 02:49:28 PM »
I have no influence here but I will certainly pass it on for you, that's for sure -  ;)

There's a good chance the powers that be will be seeing this at some point though  :)

Dave
----------------------------------------------------------------------
Just because I'm a Global Moderator, don't assume that I know anything !

Dave->    ;)
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #8 on: September 24, 2009, 11:57:43 AM »
Just to let everyone know that the Shuttle plugin has now been updated so that the silver shuttle pro v1 will work.

I have one of the silver shuttle and confirm that it now works fine.
Re: ShuttlePro VID Number?
« Reply #9 on: September 24, 2009, 12:34:12 PM »
That is GREAT news!  When I found that my existing, silver ShuttlePro wouldn't work... I got sidetracked onto other projects.  I'm going to drag it out, and try again.. with the new driver...

Thanks for letting us know about this development!

-Taylor