Hello Guest it is March 06, 2021, 10:03:08 AM

Author Topic: Spindle configuration problem  (Read 5355 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Spindle configuration problem
« on: September 21, 2008, 08:52:28 AM »
Dear friends. Sorry, but my English is not good. I have a problem with Mach PWM spindle control. I use ncPod board and it work perfect. I connect PWM to Digital converter and config Mach. After them I connect voltmeter to PWM converter output (0-10V) and I have controling voltage. If I input in Mach 18000 rpm I view 9.97V on voltmeter. But my spindle max 24000 rpm! Also I input less 8000 rpm then view on voltmeter 0V. I dont find spindle preferences in Mach. Where is I input min and max spindle rpm?

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,626 5,626
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Spindle configuration problem
« Reply #1 on: September 21, 2008, 12:39:18 PM »
Look in config., spindle pulley and in config., motor tuning set your vel. for the spindle motor to your max spindle RPM.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Spindle configuration problem
« Reply #2 on: September 21, 2008, 01:02:55 PM »
Thanks for you answer. I did it, but there is no result. In pulley selection I have Min 1000 and Max 24000 RPM

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,626 5,626
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Spindle configuration problem
« Reply #3 on: September 21, 2008, 01:04:45 PM »
For which pulley?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Spindle configuration problem
« Reply #4 on: September 21, 2008, 01:10:58 PM »
First pulley. All others are identical.
« Last Edit: September 21, 2008, 01:13:49 PM by Zaryk »

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,626 5,626
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Spindle configuration problem
« Reply #5 on: September 21, 2008, 01:15:34 PM »
Post your xml file and I'll have a look. I don't have or have ever messed wtih the NC pod so I will be limited as to what I can test.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Spindle configuration problem
« Reply #6 on: September 21, 2008, 01:20:51 PM »
If I input less 8000 RPM then Mach gives out the message "PWM Bumped to minimum setting".

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,626 5,626
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Spindle configuration problem
« Reply #7 on: September 21, 2008, 01:28:30 PM »
Have you set up your spindle motor in Config, motor tuning?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Spindle configuration problem
« Reply #8 on: September 21, 2008, 01:35:55 PM »
Yes, but there are no changes. I have returned to standard options. I use PWM control, no step/dir.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,626 5,626
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Spindle configuration problem
« Reply #9 on: September 21, 2008, 01:39:34 PM »
Go into motor tuning, spindle motor and change your vel. to 24000, save axis setting and exit. See if that helps.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!