Hello Guest it is August 20, 2019, 03:14:31 PM

Author Topic: problem with the modality Sherline  (Read 2853 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

problem with the modality Sherline
« on: January 23, 2008, 06:03:19 PM »
Hi Art. I have had to replace my computer and I have a problem with the modality Sherline. With the old PC, on your suggestion, I have resolved a problem of loss of footsteps planning the modality Sherline. With the new PC if imposes the modality Sherline, pressing the right arrow or the left arrow, the axle X always moves him in the same direction. The new PC has a processor AMD X2 4800 + with chipset ATI and 2Gb of ram. Can you help me? Thanks in advance, Giordano.

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: problem with the modality Sherline
« Reply #1 on: January 23, 2008, 06:11:32 PM »
Sounds like you may have the direction pin set wrog for the X axis.
Hood
Re: problem with the modality Sherline
« Reply #2 on: January 23, 2008, 06:37:39 PM »
Hi. The LPT is planned well. If I disable the modality Sherline in the Ports and Pins page, the moves they are correct but with loss of step also returning to the version 2.5 of Mach3
Re: problem with the modality Sherline
« Reply #3 on: January 24, 2008, 11:19:14 AM »
Hello, Please have a look at the Sherline XML's on the FTP sever
ftp://ftp.machsupport.com/XMLs

You will find an XML for the sherline and it should fix your trouble.
thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: problem with the modality Sherline
« Reply #4 on: January 28, 2008, 07:59:32 AM »
Hi Brian. I think about having resolved the problem installing the version 2.45 of Mach3 and an old file XML that I had saved. Also the mode Sherline correctly works. Perhaps the installation of the version 3.0 of Mach3 are not complete. Thanks for the help. Giordano