Hello Guest it is May 08, 2021, 09:56:51 AM

Author Topic: Mach 3 on lap top wont operate  (Read 15136 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #20 on: November 25, 2007, 06:04:35 PM »
I have just used your xml and I get the proper voltage on the Dir pins of both X and Z axis, ie 0v one way and 5v the other. This suggests the xml to be set up OK and to me this means either you are possibly checking the wrong pins for the voltage (I always have to look at the Mch manual to make sure ::)  ) ) or that your parallel port is screwed up.
Hood
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #21 on: November 25, 2007, 06:41:24 PM »
Hood, That is the same xml as I use on a PC and it works fine. Did you try it on a PC or a laptop ? I have tried 2 different laptops, even different brands with different processors, ram, etc. and get similar results. Voltages as described in an earlier post with no voltage changes under Mach. Also no movements at all. I am going to try and find an updated driver. Maybe that will help. I am pretty sure I am checking the voltages correctly.
Thanks for the help,
Al

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #22 on: November 25, 2007, 06:43:52 PM »
It was a Desktop I was testing on but really that should not matter, then again .......... ::)
If you shut Mach down do you still get the same voltages on the pins?

Hood
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #23 on: November 25, 2007, 06:47:53 PM »
Yes, the same voltages.
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #24 on: November 25, 2007, 06:54:48 PM »
Seams to me as though Mach is not getting a hold of the port. I may try reloading Mach yet again. I have allready installed and unistalled
it 2 or 3 times. Getting pretty frustrated. I think I'll walk away from it for a bit and try again latter.
Thanks again for your help.
Al

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #25 on: November 25, 2007, 06:57:06 PM »
If its not too much hassle I think I would format the drive and install XP again then install Mach. Could be something on your drive is grabbing the port.
Hood

Offline Chip

*
  • *
  •  2,055 2,055
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #26 on: November 25, 2007, 07:09:10 PM »
Hi, Al

Try these port #'s, 0x3BC, 0x378, and 0x278

Thanks, Chip
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #27 on: November 25, 2007, 09:53:02 PM »
Chip, Those port #'s did not make any difference.
Hood, I think may do just that. I'm going to try another thing or 2 first because it takes so long to load XP.
Thanks again guys,
Al

Offline Chip

*
  • *
  •  2,055 2,055
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #28 on: November 25, 2007, 10:04:11 PM »
Hi, Al

Will it run a std. Printer ?

Thanks, Chip
Re: Mach 3 on lap top wont operate
« Reply #29 on: November 25, 2007, 10:24:32 PM »
Hi Chip,
 I don't know yet. That's one of the things I am going to try here. Maybe yet tonight. Not sure.
I just installed a much better defrag program and am running it now. It is a mess as I expected.
Too many crashes.
Al