Hello Guest it is December 02, 2021, 11:37:53 PM

Author Topic: CSMIO IP/S MPG handwheel jog problem  (Read 201 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CSMIO IP/S MPG handwheel jog problem
« on: January 28, 2021, 03:47:01 PM »
Dear all,

Since years I am using CSMIO IP/S with MPG module and Mach4. My hand wheel has an “Enable”-Switch.
After updating to Plugin 3.307 and Mach4 Version 4.2.0.4300 I have following issue:

When I use the MPG handwheel everything works fine after pressing the “Enable” Switch and turn the encoder on handwheel I can jog the machine.
But when I turn encoder without pressing “Enable” Switch an error occurs. I am not able to jog again until I disable or reset the machine. It is crazy because every input/ output signal is working and encoder signal is correct. There is no failure or error message. Also log file in Mach4 show nothing. After push reset or disable button everything works fine again until encoder will be turned without press "Enable".

Before updating everything was fine!

Maybe somebody has similar issue or know why this happen?

Offline TPS

*
  •  2,210 2,210
    • View Profile
Re: CSMIO IP/S MPG handwheel jog problem
« Reply #1 on: January 29, 2021, 01:02:51 AM »
i think you have to email Wojtek Trawicki at office@cs-lab.eu.
anything is possible, just try to do it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: CSMIO IP/S MPG handwheel jog problem
« Reply #2 on: January 29, 2021, 02:17:05 AM »
Thanks for reply. After long night I have found the problem:
In control settings in column MPG's i have deleted the encoder. Now everything works fine. Don't know why problem occur because used this setting before update.