Hello Guest it is December 06, 2019, 01:50:01 PM

Author Topic: Pokeys57cnc homing not seting axis to zero  (Read 172 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gorf23

*
  •  138 138
    • View Profile
Pokeys57cnc homing not seting axis to zero
« on: March 10, 2019, 06:55:26 PM »
Pokeys57cnc Homing.

When I home an axis, the home led is set to green but the axis is never set to zero, its always off sometimes only a couple thou but others times a lot..

also doesn't seem to back off.

Also has anyone used pin 17 for pwm spindle, maybe its me but seems backwards to me I connected a volt meter and I get 8.26volts at 0 rpm and  0.016 at 3600 rpm
shouldn't it go up as the rpms increase not down? and thought it was suppose to reach 10v?

Thanks gary
Re: Pokeys57cnc homing not seting axis to zero
« Reply #1 on: March 10, 2019, 07:10:54 PM »
Hi,
have a look at the machine Diagnostics page. I suspect you will find that a G92 offset (or possibly a Head or Work
Shift) is in operation. Clear that and your machine cords will be reset as normal.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!

Offline gorf23

*
  •  138 138
    • View Profile
Re: Pokeys57cnc homing not seting axis to zero
« Reply #2 on: March 10, 2019, 08:03:34 PM »
Nope all is set to zero g92  head and work... but still doesn't zero on home...

did get the spindle working in  the correct direction now don't know what I did just started running form 0v to 8.26 as I increase spindle speed..
go figure..

gary

Offline gorf23

*
  •  138 138
    • View Profile
Re: Pokeys57cnc homing not seting axis to zero
« Reply #3 on: March 12, 2019, 12:48:13 PM »
any other suggestions?