Hello Guest it is August 06, 2020, 08:57:24 PM

Author Topic: Go to Zero not working Mach 3  (Read 351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go to Zero not working Mach 3
« on: November 13, 2018, 11:03:11 AM »
Hi all,
Having a problem with the Go To Zero button in Mach3.
It worked up until about 2 weeks ago.
Now when I hit it, the Z-axis lifts until it hits the limit switch, then triggers and stops.  It never homes X or Y.
I have changed nothing and no updates have been done.
Any ideas?
Thanks
Mike

Offline ger21

*
  • *
  •  6,282 6,282
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Go to Zero not working Mach 3
« Reply #1 on: November 13, 2018, 11:36:53 AM »
Check your Safe Z settings in Config > Safe Z.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: Go to Zero not working Mach 3
« Reply #2 on: November 13, 2018, 08:54:12 PM »
Was set to Machine Coordinates instead of Work Coordinates!  Good call!  Changed it to Work Coordinates and its all good.

Thanks!
Mike

Offline ger21

*
  • *
  •  6,282 6,282
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Go to Zero not working Mach 3
« Reply #3 on: November 14, 2018, 07:12:31 AM »
It's better to be in Machine Coordinates, provided you have a Z axis home switch, and use it.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html