Hello Guest it is January 26, 2020, 10:34:04 PM

Author Topic: Mach 3 loading problem  (Read 6067 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mach 3 loading problem
« on: August 02, 2007, 08:49:56 PM »
I seem to have to reboot several times before Mach 3 controls correctly. I've tried to just close Mach 3 and turn it on again but it just locks up, so I have to reboot anyway. I am using THC300. Sometimes it loads and controls OK and other times it seems like it loaded correctly but it looses steps, jams the gantry etc. Very fustrating. But when it works it works great.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,634 5,634
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Mach 3 loading problem
« Reply #1 on: August 02, 2007, 08:52:57 PM »
Sounds like maybe some other programs are running and causing interference. Is this a dedicated PC or does it have all sorts of programs loaded, wireless network connection, etc.?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Mach 3 loading problem
« Reply #2 on: August 02, 2007, 08:57:48 PM »
Yes it does have, Turbocad, Sheetcam, Mach3, a RF keyboard (problem was there before though) and a network connection for internet. No wireless hub though.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,634 5,634
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Mach 3 loading problem
« Reply #3 on: August 02, 2007, 09:02:23 PM »
Try turning off everything in your start up file and see if that helps. I have sent you a personal message.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline Red

*
  •  19 19
    • View Profile
Re: Mach 3 loading problem
« Reply #4 on: December 01, 2011, 01:32:32 AM »
I have a similar problem but think that it is the trial version of Mach 3 conflicting with the licensed version. The reason I think this is that when I use start via a desktop shortcut or the loader, I get different opening screens. One displays version x.x and is the trial version screen to the best of my recollection. The other is a colour Version 2 screen.
I have previously uninstalled Mach 3 via the windows control panel, and reinstalled, but the problem persists. The program will run a file, but then tends to freeze, especially after standing idle for a while and require a hard reset.
If there is an artifact process, how do i get rid of it?
Or are there other likely explanations?

Offline Red

*
  •  19 19
    • View Profile
Re: Mach 3 loading problem
« Reply #5 on: December 01, 2011, 01:34:32 AM »
Hit submit in error. Couldn't see an edit button:
Windows 7, P5 machine dedicated to Mach 3/ Cut3D

Offline ger21

*
  • *
  •  6,291 6,291
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Mach 3 loading problem
« Reply #6 on: December 01, 2011, 07:14:21 AM »
There's no difference between the trial and registered version, except for the presence of the license file.

And there are three alternating splash screens, which is why you are seeing different screens.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

Offline Red

*
  •  19 19
    • View Profile
Re: Mach 3 loading problem
« Reply #7 on: December 18, 2011, 06:05:17 AM »
Thank you for the clarification on the splash screens.
I guess I'll have to look elsewhere for sources of conflicts that are causing the software to freeze.
Merry Christmas.