Hello Guest it is October 17, 2019, 07:19:59 AM

Author Topic: LazyCam 2.081 Issues  (Read 27841 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PaulWC

*
  •  125 125
    • View Profile
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #10 on: July 09, 2007, 08:36:51 PM »
Hi Chip,

Thanks for looking at it...

I have been using CutViewerMill and CutViewerTurn to proof my G-code since I purchased the software bundle from Robert at MeshCAM a few years ago. Mach3 and the CutViewers were part of the bundle. Both versions of CutViewer have been dependable for proofing and editing G-code with my other methods of generating G-code (DeskCNC, and a few lathe code generators). So, I never got in the habit of proofing code in Mach3.

I loaded the G-code in Mach3 2.01 and found the two empty tool calls (T&H). The arcs are displayed closer to what they should be, but still not correct. If you zoom in, you will see they are not a smooth transition from entity to entity in the area I call the "foot". They are slightly larger radii than they should be. I haven't calculated the I' & J's to see what they should be... haven't wrapped my brain around that one yet... been dependent on CAM to work those out.  :-[

I'm wondering now why CutViewer and Mach3 are interpreting the code so differently? Just to check, I loaded the code in NCPlot and got the same results as CutViewer. Who's on first?

Need to get back to my eBay stuff... will look closer at the code later and see if I can figure out what's out of place.

Thanks again, Paul
« Last Edit: July 09, 2007, 08:47:20 PM by PaulWC »

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #11 on: July 09, 2007, 09:15:32 PM »
Hi, Paul

Post your DXF file. Seems like I looked at this before, But no DXF hear.

Thanks, Chip 

vmax549

*
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #12 on: July 09, 2007, 09:40:28 PM »
Hey CHIP, I have tried and tried to change the cutting order of the layers with no luck. I can click and drag the layer BUT Lcam will not let me drop the layer to another spot. It says"Can't drop that there" no matter where I drop it at????

Also you can't edit the cut order info in the info bar.

ANy ideas.?????  (;-) TP
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #13 on: July 09, 2007, 10:20:31 PM »
Paul,
Try changing the IJ arc settings in Lcam's Post options... I think that will fix the problem

Thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #14 on: July 09, 2007, 11:14:47 PM »
Hi, Brian

Could you post a list of Default LCam Posts and a list of all commands used in posts for us.

The Zip file is all most one year old, You sed there are allot of additions.

Thanks, Chip

Offline PaulWC

*
  •  125 125
    • View Profile
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #15 on: July 10, 2007, 02:04:42 PM »
Hi Brian,

I thought I had tried that before, but tried again. It does straighten out the curves... but not in a way I'm looking for.  ;)

The bounding box is huge (271.1525 units should be 2.0625 units).

Hi Chip,

The *.dxf, *.Lcam and *.nc files are in the attached *.zip file for my July 9th post below.

Thanks guys, Paul

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #16 on: July 10, 2007, 03:13:46 PM »
Hi, Paul

Your Dxf loaded in BobCad 18 shows arc's backwards, Loaded it in TurboCad 8 shows correct, Saved it as new Dxf, Re-loaded in BobCad 18, Displays correct now.

All these Dxf's have different way's thy save info, So-many versions, The New Importer was supposted to handle many more, Guess thy Missed some.

The Dxf's have a header with Info it use's O-Well.

Try the one's bellow.

Hope this Helps, Chip
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #17 on: July 10, 2007, 05:52:00 PM »
I will see about getting you some more info about the posts... It should not take more then a few hours to get all the data ;)


Should be posted by this weekend!

Thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline PaulWC

*
  •  125 125
    • View Profile
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #18 on: July 10, 2007, 06:49:35 PM »
Hi Chip,

I tried your Lcam, but got very odd offsetting of the outer profile. I loaded your .dxf and created the toolpaths. The "foot" of the profile is getting the oversize arc offsets shown in LCam the same as the prevoius example was showing in Mach3. The G-code generated is still giving I's & J's way out of spec.

Thanks again for jumping in on this.

*****

Brian or Art...

Is there a preferred *.dxf for testing LCam that I could try, so I can sort out my computer/software issues if any?

My LCam xml is attached.

Paul, Central OR
« Last Edit: July 10, 2007, 06:51:33 PM by PaulWC »

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: LazyCam 2.081 Issues
« Reply #19 on: July 10, 2007, 08:11:23 PM »
Hi Paul

I see what you mean, It's a LCam internal issue I think Try going back a few versions May be better.

Hears what I got with LCam ver 2.01.0

Thanks, Chip
« Last Edit: July 10, 2007, 08:14:05 PM by afn09556 »