Hello Guest it is September 23, 2020, 06:19:20 AM

Author Topic: input signal hotkey & Win 64  (Read 1078 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

input signal hotkey & Win 64
« on: October 26, 2017, 04:53:38 PM »
Hello

I falls on almost the same problem that on this post.

http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,24815.msg175556.html#msg175556

I use my "home PC" (with no CNC connected) to work on scripts, and I use hotkeys to simulate the inputs (Probe, Homing, etc).

Until now, it worked perfectly on XP pro 32 bits, but I changed for a Win 7 - 64 bits, and now, I can no longer simulate the inputs with the keyboard keys.  I assume it's because no parallel port is installed ? (and can't be installed on a 64 bits system)

Does anyone know a workaround to get the hotkey working on a 64 bit system ? (It is only used to develop)

Mach3 3.043.062 - Win 7 - 64 Ultimate

thanks
David
Re: input signal hotkey & Win 64
« Reply #1 on: October 27, 2017, 04:47:06 PM »
Hi,
I have Mach3 on my laptop, Windows 8 64 bit and I can assign a hotkey just fine.

In the pics attached I assigned Input#1 as enabled, emulated and emulated with lower case a. After restarting Mach on the diagnostics screen Input#1 LED operates
on <a> as expected.

I note from the link you posted that it would fail with a real time signal like Probe, haven't tried it yet.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: input signal hotkey & Win 64
« Reply #2 on: October 27, 2017, 04:57:03 PM »
Hi,
just tried the same trick with the Probe input. You can enable it, emulate it and assign a hotkey and it duly activates the Digitize LED on the Diagnostics
screen.

When I MDI a long slow G31 command hitting the hotkey does not stop the movement. Clearly my laptop has no active motion controller and a Probe signal
is meant to activate a response within the motion controller, ergo no action. This was the conclusion of the other thread.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: input signal hotkey & Win 64
« Reply #3 on: October 27, 2017, 05:31:11 PM »
Hello

Thanks for testing

Quote
When I MDI a long slow G31 command hitting the hotkey does not stop the movement.

Yes same for me, the LED works but G31 and homing do not works .. so until I found another way, I will continue to develop on my old PC with XP pro 32 an pulse engine installed (// driver)

++
David