Hello Guest it is November 18, 2019, 08:55:53 AM

Author Topic: NO INPUT SIGNALS  (Read 1794 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NO INPUT SIGNALS
« on: January 13, 2017, 07:21:44 PM »
first of i have changed everything. i have a new breakout board, a new db25 cable, a new tower, a fresh install of mach. pci port is 378, i can communicate with my board ie turn on and off my spindle and move my axis. my inputs worked untill i had a storm.. i have done everything to no avail pleaase help.. thanx in advance

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,002 8,002
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: NO INPUT SIGNALS
« Reply #1 on: January 14, 2017, 02:42:24 AM »
Quote
my inputs worked untill i had a storm..

If the storm destroyed your inputs then I suggest you start replacing parts one at a time until the problem is fixed. Start with the BoB if that doesn't do it  then replace the LPT parallel port of the PC.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: NO INPUT SIGNALS
« Reply #2 on: January 14, 2017, 10:15:13 AM »
I appreciate your reply but it is plainly stated in my description that I have a new bob a new db 25 cable a new computer tower. Its more than something that simple. I don't KNOW the storm did it I just know when I rebuilt my machine I have no inputs. Yes i have 5 volts yes it changes when I hit a switch. I have been THROUGH it. Tried everything. Manual set up auto set up. I am at a loss i have 2 sets of pc's 2 bob's and 2 db25 cables and not ONE INPUT SWITCH

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,002 8,002
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: NO INPUT SIGNALS
« Reply #3 on: January 14, 2017, 10:47:50 AM »
My apologies for misunderstanding.

Can you attach your .xml file, I will check your settings and see if there is anything obvious.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: NO INPUT SIGNALS
« Reply #4 on: January 14, 2017, 11:11:10 AM »
I don't know what an xml is.

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,002 8,002
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: NO INPUT SIGNALS
« Reply #5 on: January 15, 2017, 01:32:13 AM »
Your .xml file contains all your Mach3 settings and it is located in your Mach3 folder. It is called <your profile>.xml (typically Mach3Mill.xml). Make a copy of this file, rename the copy to tat2.xml and attach it to your reply using the Additional Options tab.

You will find more information regarding .xml files in the Mach3 manual
http://www.machsupport.com/help-learning/product-manuals/

Tweakie.
« Last Edit: January 15, 2017, 01:47:46 AM by Tweakie.CNC »
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: NO INPUT SIGNALS
« Reply #6 on: January 15, 2017, 11:55:07 AM »
I think i may have found the problem unintentionally. Apparently db25 cables are not all made the same. SMDH