Hello Guest it is October 16, 2019, 06:51:54 PM

Author Topic: Need setup help for smoothstepper and C25S BOB  (Read 6311 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Need setup help for smoothstepper and C25S BOB
« Reply #30 on: August 31, 2016, 08:12:21 PM »
This is possibly the best way of showing so started a new set of vids just for forum answers.

https://youtu.be/yRF16VmeVPE

Here is a very quick way of doing the X Axis (Motor 0) you will have to do same with all other motors.

DazTheGas

It works!  I turned on my PC today and tried moving the X axis and it jogged but it will only jog in one direction with X- or X+ and if I click X- even in incremental mode the axis just keep turning but with X+ it moves incrementally. 
Re: Need setup help for smoothstepper and C25S BOB
« Reply #31 on: September 01, 2016, 03:40:00 PM »
That sounds like the X Step connection is working but the X Direction connection is not.

That has happened to me before.
Re: Need setup help for smoothstepper and C25S BOB
« Reply #32 on: September 01, 2016, 03:41:03 PM »
That sounds like the X Step connection is working but the X Direction connection is not.

That has happened to me before.

What was your fix?
Re: Need setup help for smoothstepper and C25S BOB
« Reply #33 on: September 01, 2016, 03:59:06 PM »
It was a careful checking of the output of pin 3, as well as all of the ESS and Mach4 settings relating to X Dir signal.

It was so long ago now that I can't remember whether it was a wiring problem or software settings problem, but I got it working again by checking the wiring first, then software.

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,947 7,947
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Need setup help for smoothstepper and C25S BOB
« Reply #34 on: September 02, 2016, 03:17:50 AM »
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.