Author Topic: Mach3 Senses ESS but no comms  (Read 1506 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline michael_may_2014

  • Active Member
  • Posts: 4
    • View Profile
Mach3 Senses ESS but no comms
« on: March 14, 2016, 10:36:52 AM »
The Mach3 has been working perfectly under windows 10 for months.
Then one day on starting Mach3 I had to sign the license again before being allowed to open Mach3.
Mach3 "Senses hardware" and opens the "Wake up dialog box"
The wake up dialog box informs me that there is no reply and opens the Ethernet Configuration dialog box.
I insert the ESS address 10.9.9.9 and the dialog boxes close.
The Port Pin - Motor Outputs are remembered, but there is a problem with the Motor Tuning dialog box.
There is no motor outline shape shown in the video window. Moving the sliders immediately sets the acceleration and velocity to zero. I can type a value into the acceleration field and it will hold. Typing a value into the velocity field immediately returns to zero when any other button in the Motor Tuning dialog box is clicked.
Clicking on an axis -x,y, or z and then clicking on velocity or acceleration seems to cause the x,y, or z button to lose focus or highlight.
WireShark shows the following comms going on forever.
19   29.411088   10.9.9.2   10.9.9.255   UDP   86   5021 → 9  Len=44
20   29.412205   10.9.9.9   10.9.9.2   UDP   174   9 → 5021  Len=132
21   29.412375   10.9.9.2   10.9.9.9   UDP   86   5021 → 9  Len=44
22   29.413770   10.9.9.9   10.9.9.2   UDP   174   9 → 5021  Len=132
26   29.626785   10.9.9.9   10.9.9.2   UDP   150   4096 → 5020  Len=108

Until I close Mach3.
The addresses conform with ESS normal practice as follows:
ESS: 10.9.9.9
IP:    10.9.9.2
Gateway: 10.9.9.3
Server: 10.9.9.1
For some reason I got distracted with the ESS and ended up buying a new one! But it's the same fault.

I have uninstalled Mach3 and deleted the folders but whatever version I download I get the same problem.

I hope someone can throw light on this problem
Regards
Mick