Hello Guest it is November 18, 2019, 08:55:35 AM

Author Topic: driver boards flash when jogging, no output to motor  (Read 1946 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

driver boards flash when jogging, no output to motor
« on: February 11, 2016, 11:05:27 AM »
I have watched hours of video and scoured the internet for help....

I have followed many tutorials to set up my cnc... Problem is, the DRO shows movement on all axis', the driver board flashes when the DRO shows movement. I have no action at my motor.

1. Any ideas on possible problems?
2. What voltage should the board be putting out to the motoe when it is jogging? Other ways to test this?

tia, Mike

Components

Mach 3 on XP comp (used register fix)

SainSmart New 4 Axis TB6560 CNC Stepper Motor Driver Controller Board Kit,57 two-phase,3A

3PCS Nema 23 CNC Stepper Motor 2.8A 179oz.in 56mm Bipolar for Hobby CNC Kit

Dc 24v 15a Switching Power Supply Transformer Regulated

Offline ger21

*
  • *
  •  6,288 6,288
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: driver boards flash when jogging, no output to motor
« Reply #1 on: February 11, 2016, 11:38:42 AM »
Do the motors lock up when power is supplied to the driver board?
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: driver boards flash when jogging, no output to motor
« Reply #2 on: February 11, 2016, 11:46:07 AM »
No lock up. I'll verify that again later. Nothing on the mutimeter when the board is flashing either

Offline ger21

*
  • *
  •  6,288 6,288
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: driver boards flash when jogging, no output to motor
« Reply #3 on: February 11, 2016, 12:12:07 PM »
If the motors don't lock up, then the drives aren't working. Do they require an enable signal?
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: driver boards flash when jogging, no output to motor
« Reply #4 on: February 11, 2016, 08:19:27 PM »
the board requires 5v , I measured at 4.5v. Is this difference enough to be the problem? I'm using the USB for this power
I'm only testing Z
4 inputs from the BOB to the st 330 driver board
         powered
         no action       jogging
step   .1-.2 v            .1 v
dir     4.5 v             Z- drops it to .2 v , push Z+ and it returns to 4.5
en     .3 v
+5v   4.5 v             4.5 v
Re: driver boards flash when jogging, no output to motor
« Reply #5 on: February 11, 2016, 08:25:43 PM »
Maybe this attachment will help?
Re: driver boards flash when jogging, no output to motor
« Reply #6 on: February 12, 2016, 12:48:29 AM »
I figured it out. I didn't have enable checked