Hello Guest it is May 21, 2019, 07:13:27 PM

Author Topic: china cnc 6040  (Read 1181 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

china cnc 6040
« on: February 08, 2016, 06:30:40 AM »
Having set up Mach 3 and every thing seems to work when using keyboard to move,  I load  a geode  when I start to machine it stops and the motors sound like they are stalling any ideas

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,764 7,764
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: china cnc 6040
« Reply #1 on: February 08, 2016, 06:42:35 AM »
Try reducing your Velocity and Acceleration settings in Motor Tuning by 50% for the X and Y axes, save the changes after altering each axis. If this cures the problem then fine tune your motor settings for optimum performance. The Mach3 manual gives more detailed information http://www.machsupport.com/help-learning/product-manuals/

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: china cnc 6040
« Reply #2 on: February 08, 2016, 10:27:46 AM »
Tried retuning the motors but still stalls when trying a gcode
works up until a geode runs then just stalls

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  1,853 1,853
  • West Yorkshire, England
    • View Profile
Re: china cnc 6040
« Reply #3 on: February 08, 2016, 10:39:58 AM »
is this a lathe or mill or what, what computer, what hardware, parallel port or motion controller?

 
America gave us powered flight, England the steam train and Germany the car.  Who invented the first boat?
Re: china cnc 6040
« Reply #4 on: February 08, 2016, 10:43:38 AM »
the machine is a cnc 6040Z router/mill, Dell XP 32bit computer/ operating through the parallel port