Hello Guest it is October 14, 2019, 02:24:30 AM

Author Topic: Auto Squaring Not Working  (Read 1281 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Auto Squaring Not Working
« on: May 24, 2015, 01:30:03 AM »
I have been struggling with setting up auto squaring for some time now.  I am just not able to get my X and A axis going the same direction during the Reference All Home function.  I can job and cut things and run G-code just fine but homing the machine is not working.  If I reverse one of the axis' in the homing menu then it breaks the normal jogging function.  The same is true for the other way around.  I would have thought that the homing menu would be separate from the normal operation menu but it seems when I make a change in one it changes the other.

My Home, ++ and -- switches are all on the same pin per axis, so X axis home, ++ and -- are the same pin, Y axis the same and then the A axis home and -- are are the third and final pin.  I have tried all kinds of combinations in the Ports and Pins and the Homing/Limits menus and cannot get the thing to work.

I alos have Home SLave with Master Axis UNCHECKED and I made sure to have the A axis set to linear, not angular.  I am running a Gecko G540 controller as well.  Can anyone please help?
« Last Edit: May 24, 2015, 01:33:00 AM by ianober »

Offline ger21

*
  • *
  •  6,288 6,288
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Auto Squaring Not Working
« Reply #1 on: May 24, 2015, 07:50:55 AM »
In config>homjng/limits, is the "home negative" setting the same for the master and slave?
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html