Author Topic: X-axis reverse not working  (Read 25385 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Macka

  • Holding
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: X-axis reverse not working
« Reply #10 on: May 17, 2015, 03:06:21 AM »
where are you trying to reverse the motor, if you are using the ess then all reversing of the motors needs to be done within the plugin config-inputs by making a motor dir input active high or active low.

DazTheGas

I was trying through the Mach config (see attached). It seemed like the logical place given the motor tuning was done in there.

Offline DazTheGas

  • Active Member
  • Posts: 743
  • DazTheGas
    • View Profile
Re: X-axis reverse not working
« Reply #11 on: May 17, 2015, 03:33:14 AM »
all active high and lows for ess need to be done in the plugin config, change the state of the x axis dir pin.

DazTheGas
Theres always time for a choccy biccy

Offline dude1

  • Active Member
  • Posts: 1,253
    • View Profile
Re: X-axis reverse not working
« Reply #12 on: May 17, 2015, 03:57:05 AM »
in all plugins what are available you set the high and low in them in M4 you don't set any high or low states you just map a input, output and motor what means a tick and a number or a tick and what it is.

look to dazthegas, art and hoss on youtube for how to set up a machine in M4 different controllers yes but the way things are set up are the same when it comes to M4 and most things in the controller plugins are called the same thing.

https://www.youtube.com/channel/UCOy_xGRn5Uq3-u_LgNFzNNw

https://www.youtube.com/channel/UCzuCa2eJKWliRthn908bHaA

https://www.youtube.com/user/hossmachine/videos