Hello Guest it is October 21, 2021, 01:25:33 AM

Author Topic: Leadshine EL5 ac servo troubles  (Read 16395 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TPS

*
  •  2,202 2,202
    • View Profile
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #40 on: February 25, 2015, 02:53:31 AM »
Hi all,

the only thing i am wondering is, how should the driver know
witch analog input (AI1/AI3) is the one witch gives the velocity
setpoint.

i can't find a paramater to select.

for me it looks like you have to configure SI2 and SI3 to INTSPD1 and INTSP2
and connect both to GND to select the analog input.

not sure just a idea by reading the manual. but however it's not clear to me
how to select AI1 or AI3.

Thomas

« Last Edit: February 25, 2015, 02:58:57 AM by TPS »
anything is possible, just try to do it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.

Offline TPS

*
  •  2,202 2,202
    • View Profile
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #41 on: February 25, 2015, 03:21:52 AM »
Hi again,

attached table shows setup for velocity mode.
so i am pretty sure with this INTSPD1 INTSPD2 thing.

Thomas
anything is possible, just try to do it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #42 on: February 25, 2015, 01:04:44 PM »
Hi Thomas
I will  try again. I´ll never give up, I have spend nearly 2 years to build the maschine and it is 98% finish.
Right now i´m feeling like the frog .
The motors runs so smoth and without any noise in trial mode.
I think Leadshine have a big problem, when the clever guys in this forum and an electroengeneer nearly has given up.
The manual is not sufficient.

But thanks anyway to all of you to spend so much time to help me.
I realy apriciate that.
You will hear a loud hurray across the Atlantic when the motors run.

Johnny

Offline TPS

*
  •  2,202 2,202
    • View Profile
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #43 on: February 25, 2015, 03:03:20 PM »
Hi Johnny,

I think Leadshine have a big problem, when the clever guys in this forum and an electroengeneer nearly has given up.
The manual is not sufficient.

i think, You will never get a suppourt from leadshine (tryed this for weeks)

But thanks anyway to all of you to spend so much time to help me.

that is the german (ok. old german like me, and not an excuse for my bad english) way of thinking

You will hear a loud hurray across the Atlantic when the motors run.

you do not have to shout over the atlantic, just turn south and shout to Bavaria/Germany


ok. i have seen you are located in DK.
i have to go to DK in two weeks.
whrere are You in DK.
i will be in Haderslev, if it is not too far,
would be nice too meet You.

Regards Thomas

« Last Edit: February 25, 2015, 03:07:55 PM by TPS »
anything is possible, just try to do it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #44 on: June 07, 2015, 03:41:52 PM »
Hello Everybody
News from Denmark.
I bought theese Leadshine EL5 servodrives on Aliexpress.com
The shop is called Hections Store.
Keep away from him, he is not a honest guy.
All material on he´s website is about Leadshine EL5 and I did not se that he sended me a much cheaper drive called
E5-750-E it is an economy model without analog input and only for the Chineese marked and only with a Chineese manual.
Hection told me just to Google translate the manual. What a joke.
I got a lot of help from Leadshine support from a  nice guy named Clarke.
I wrote to him a lot of times and he gave me a lot of answers, but nothing helped before he asked me to take fotos
af the drives. Then he told me that it was not the drives we were tolking about.
I was really mad, spending so much time on drives without analog inputs.
I told Hection right from the beginning that I had the CSMIO analog controller.
I could prove that, so he asked me to send the drives back, then he would send me the right ones.
Now I have got the new drives, but still not the EL5-750, but some older E5-750.
He is a bad guy.Anyway now the motors run and the next is to tune the PID.I have never tried this before, so I hav to read something about it, because the autotuning in the CSMIO gives a bad result. I have to tune it one step each. I hope that I will find out.
I think you needed an answer for all the help You tried to give me .
Now I will wait for some rainy days, so I can go down i my basement.
Best regards Johnny
 

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #45 on: June 07, 2015, 04:04:00 PM »
Good to hear you are at least making some progress.

Have you got the tuning done between the servo drive and motor? If not then you will never get decent results with the tuning in the IP-A.
I found the AutoTuning in the IP-A gave reasonable results, certainly useable  but messing around with the numbers fine tuned it nicely.

Hood
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #46 on: June 07, 2015, 04:30:03 PM »
Hi Hood
I have made some autotuning with the Leadshine software Protuner, the motor sounds good,
but I still get some PID faults in the CSMIO, I got a chock , when I did the Velocity tuning with
the protuner, because it´s wired to rs232, the E-stop and servo enable/disable didnt´t work.
Now I have wired so I can cut the power off the drives.
I am an absolut beginner in servotuning, but I do some positive progress.
I would be happy if I knew a guy in the area who could tell me how to do.
Right now I´m hopefull.

Johnny
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #47 on: January 08, 2017, 08:43:02 PM »
Hi
I know this is an old thread, but I am having exactly the same problem/symptoms with a Leadshine EL5-750 Servo drive that I'm fitting as a 4th axis to my old Morbidelli 504 CNC with a CSMIO/A controller.
Can you tell me how you identified your servo drive was an Economy model? The label on my drive just says EL5-750, and the LED panel will display the analogue input voltage it's reading, so I've been assuming it's capable of analogue input.

Many thanks,
Andrew
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #48 on: January 09, 2017, 10:47:31 AM »
Hi Andrew
The first servodrives i recieved was E5-750-E   (E for economy)
and they did not have +/- 10v for analog input.Theese are only for step/dir. use.
The new ones I recieved works perfect.
I had some troubles about tuning and there is still a little sound from the motors, but
all axis run very precise and fast now, so I accept a little noise.
What is your problem ?
My new drives is E5-750
The chinese dealer told me that the only difference betwen E5 and EL5 is the EL5 is for export
to western countries and E5 for Chinese marked.
Best regards Johnny
Re: Leadshine EL5 ac servo troubles
« Reply #49 on: January 09, 2017, 01:06:42 PM »
Maybe some parametersetting could be missing or not set correct