Hello Guest it is October 22, 2019, 11:12:11 PM

Author Topic: setting zero doesn't touch work  (Read 1923 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

setting zero doesn't touch work
« on: January 09, 2015, 04:43:24 PM »
Hi
I have recently developed a problem with my CNC machine, using Mach 3, when I zero the z axis on top of the workpiece and run the programme the z axis wont come down to touch the work.
the programme limits change to keep it from going down far enough. How can I cure this problem. I use V Carve Pro to generate the G code.
Thanks in advance
Renklaufs
Live Long and Prosper.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: setting zero doesn't touch work
« Reply #1 on: January 10, 2015, 06:51:38 AM »
Attach your xml and your problematic G code.
Hood
Re: setting zero doesn't touch work
« Reply #2 on: January 10, 2015, 07:33:31 AM »
Attached gcode file and xml file
Any help would be appreciated as everything was working fine until this job.

Renklaufs
Live Long and Prosper.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: setting zero doesn't touch work
« Reply #3 on: January 10, 2015, 08:03:35 AM »
Looks like your code has Z10 as the surface of the material, maybe you set that as the surface in your CAM.
If you touch off the top of the material and instead of setting the Z zero you set it to 10 it should work.
Best to sort out in CAM however.
Hood
Re: setting zero doesn't touch work
« Reply #4 on: January 10, 2015, 10:34:49 AM »
Sorted.
Looked at CAM and changed setup. Great to have another pair of eyes.
Thanks again.
Live Long and Prosper.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: setting zero doesn't touch work
« Reply #5 on: January 11, 2015, 05:16:50 AM »
No problem :)
Hood