Hello Guest it is May 14, 2021, 10:59:53 PM

Author Topic: Last line of code not being posted.  (Read 2036 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Last line of code not being posted.
« on: March 22, 2014, 06:32:50 PM »
I have run a few machines before but pretty much just a button pusher.  All of them except the Cincinnati machines have had Fanuc or Fadal controls.

I have been looking for a machine to learn a bit more about programming and a friend came up with an ACT DMC III for me to play with but it came with no computer.  So I fix the ball screw on the Y axis and get a computer then download the free version of Mach3.

I then typed in some lines of code just to watch the axis move around a bit and noticed the last line of code entered (everything going back to zero) in the notebook was not being posted in the window inside Mach3 .  I can post screen photos if I am not being clear enough.

I have read the manual (a few times) and watched the videos that I could find but would like to ask help from folks that likely know the answer.
« Last Edit: March 22, 2014, 06:37:24 PM by Jmorris »
Re: Last line of code not being posted.
« Reply #1 on: March 22, 2014, 07:46:15 PM »
Hello J,
  You have to hit the Enter (return) key after the last line.
Most folks end the file with a % on the last line to insure that a Return was done.
Then Mach3 will see it.
Russ
Re: Last line of code not being posted.
« Reply #2 on: March 22, 2014, 07:54:54 PM »
Thanks.  That was easy.

It's all in syntax. I wish they had a class on this stuff when I was younger. Not like I am going to be using Fortran or Pascal anymore.