Hello Guest it is December 09, 2019, 02:50:52 AM

Author Topic: drive test, mach3 and my router cnc don't work!  (Read 1888 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

drive test, mach3 and my router cnc don't work!
« on: January 24, 2014, 01:31:26 AM »
hi,
I'm Andrea and i'm writing from Rome and i'm very sorry for my basical English :-)
I and  my father are making piece to piece a router and we would controll it with mach3.
For doing that I've downloaded the demo version from your website.

Now i have some problems to resolve.

The first one is the result of the drive test
I have installated the mach3 software on my laptop with the following characteristics:
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/132/03et.jpg

but the result of the drive test i think is not ok:
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/834/1ad8.png

the other problem is that I can't move the machine from my pc
I've connected also e-stop and limits but mach3 doesn't recognize them
there are these messages "need External stop" and "limits triggered"

i'm using the following controller
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/17/edh3.png

 ??? ??? ???

So nothing seems to work.

Please help me

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: drive test, mach3 and my router cnc don't work!
« Reply #1 on: January 24, 2014, 03:20:22 AM »
Laptops are not officially supported by Artsoft (unless using an external controller)  for the reason that they are often problematic when using the parallel port. Having said that the actual graph doesnt look too bad but obviously the driver is seeing issues with its pulsing too fast essabe.
You could try going through some of the optimisation steps detailed in the document on thr ftp site.
ftp://machsupport.com/Extra%20Information/XP%20Optimization%20Guide.txt

Regarding the other computer, it could be something as simple as you have the wrong port assigned or wrong pins. The Chinese drivers are notorious for having poor and often wrong documentation.
Hood